Evde Yapılan Sirkesi Her Derde Deva

Balıkesir’in Gömeç ilçesinde düzenlenen etkinlikte dağ çileğinden muşmulaya kadar değişik meyvelerden sirkeler hazırlanırken, uzmanlar geleneksel ev sirkesinin diyabetten kansere kadar pek çok hastalığı önlediğine vurgu yaptı.

Evde Yapılan Sirkesi Her Derde Deva
Gömeç ilçesinin Karaağaç Mahallesi’nde Mehmet Özgü Manisalı’ya ait sirke imalathanesinde düzenlenen etkinliğe katılan Prof. Dr. Nazan Uysal, kanserden korunmak için günde 1-2 kaşık sirke içilmesini önerdi. Sirkenin insan sağlığı için çok yararlı olduğunu aktaran Uysal, "Sirke yapmak gerçekten çok kolay. Herkes evinde yapmalı. Anti kansorejen etkisi açısından sulandırılarak her gün 1-2 kaşık ev sirkesi içebiliriz. Tabii sağlıklı beslenmek koşuluyla. Çünkü kanserden korunmak tek bir şeye bağlı değil” dedi.

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hande Türkyılmaz ise, "Çocuklara da sirke vermenin hiçbir sakıncası yok. Sirke asidi çocuk sağlığında oldukça faydalı etkilere sahip. Özellikle 8 yaşından sonrası için rahatlıkla kullanabiliriz. Ama, bir yaş sonrası da sofra yemeklerini yiyen çocuklarda rahatlıkla kullanabiliriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA