Diyabete Karşı Bisiklet Turu

Adana’da, Yüreğir Belediyesi’nce diyabete dikkat çekmek amacıyla “Diyabete Karşı Bisikletli Hareket Et” etkinliği düzenlendi.

Diyabete Karşı Bisiklet Turu
Yüreğir Belediyesi’nin Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirdiği “Diyabete Karşı Bisikletli Hareket Et” etkinliği Uğur Mumcu Meydanı’nda start aldı. Bisiklet turunda 500’ü aşkın yaşlı, genç, kadın, erkek ve çocuk 3,5 kilometre pedal çevirdi.

Bisiklet turuna üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve çeşitli sağlık kuruluşlarının yanı sıra Adana protokolü de katıldı.

Taşköprü’de son bulan bisiklet turuyla ilgili açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, diyabete dikkat çekmek için böyle bir organizasyon yaptıklarını vatandaşla birlikte pedal çevirip bir farkındalık ortaya koymak istediklerini söyledi.

Çelikcan, "Günümüzde birçok kişi de obezite sorunu var. Bu da diyabete neden oluyor. Bu tür hastalıklara dikkat çekmek daha sağlıklı yaşam ortaya koymak için Uğur Mumcu Meydanı’ndan Taşköprüye kadar pedal çevirdik" dedi.

Bu arada, Yüreğir Belediyesi’nin 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Adana’nın 5 farklı noktasına kuracağı stantlar ile diyabet testi uygulayacağı belirtildi.

Etkinlik kapsamında, 3 günde 50 bin Adanalıya diyabet testi uygulanmasının hedeflendiği kaydedildi.
Kaynak: İHA