Diyabete Dikkati Çekmek İçin Bisiklet Sürdüler

Adana'da yaklaşık 500 kişi, diyabete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla pedal çevirdi.

Adana'da yaklaşık 500 kişi diyabet konusunda farkındalık oluşturmak için bisiklet sürdü.

Yüreğir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın yönlendirmesiyle 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla bisiklet sürme etkinliği düzenlendi.

Aralarında AK Parti Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ve Belediye Başkanı Çelikcan'ın da bulunduğu 500'e yakın kişi, Uğur Mumcu Meydanı'ndan tarihi Taşköprü'ye kadar yaklaşık 3,5 kilometre pedal çevirdi.

Çelikcan, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, hastalık gelmeden önce sağlığın kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini belirtti.

Belediyeciliği sadece altyapı, üstyapı yapmak olarak değil sosyal sorumluluk projeleriyle vatandaşların bilinçlendirilmesi olarak da yorumladıklarını ifade eden Çelikcan, "Diyabet ve obezite ülkemizin, dünyanın en büyük sorunlarından biri olmak üzere. Her 5 vatandaştan biri diyabet ve obezite tehlikesi altında. Bu risklerden uzaklaşmak için beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmemiz ve hareket etmemiz gerekmektedir. Bunun için vatandaşlarımızın dikkatini bu yöne çekmek için bu etkinliği gerçekleştirdik.'' ifadelerini kullandı.

Çelikcan ayrıca, etkinlik kapsamında kentin beş farklı noktasına kuracakları stantlarda diyabet testi uygulayacaklarını, 3 günde 50 bin Adanalı'ya bu testin uygulanmasını hedeflediklerini aktardı.

AK Parti Adana Milletvekili Sarı da diyabet ve obezitenin dünyanın önemli sorunlarından olduğunu belirterek, etkinliğin bu nedenle önem taşıdığını kaydetti.

Etkinliğe çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi.
Kaynak: AA