Atmalı Kültür Merkezi Açıldı

Darende’nin Günerli Mahallesinde yapımı tamamlanan, 750 bin TL maliyetli Atmalı Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Atmalı Kültür Merkezi Açıldı
Yoğun katılımın olduğu açılışta bir konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kültür merkezinin yapımını gerçekleştiren iş adamlarına teşekkür etti.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Çakır, kültür merkezinin birçok önemli programlara ev sahipliği yapacağını söyledi.

Çakır, “Bu gün Atmalılar ayrı bölge ve illerde olsalar da kültürlerinden, birbirlerinden ve topraklarından kopmamaları çok önemli. Son yıllarda kırsalda her geçen gün nüfus azalıyor, bundan kaçış yok. Bu nedenle biz kırsal mahallelerimizin gelişmesini çok istiyoruz ve yaptığımız çalışmalarla kırsaldaki göçü azaltmaya çalışıyoruz” dedi.

Darende kaymakamı Enver Hakan Zengince ise, “Mahalle ve köylerimiz gelenek ve göreneklerimizin yaşadığı, kültürün tam işlendiği, insanların sevinçlerine ortak olduğu, üzüntülerine ortak olduğu, insan sevgisi ve muhabbetinin en güzel yaşandığı yerlerdir. Memleketimizin gelişim süreci içerisinde eğitim, iş ve geçim nedeniyle vatandaşlarımız büyük şehirlere göç ediyorlar. Dolayısı ile yerleşim yerlerimizde nüfus azalması oluyor. Bizim kültürümüzün, değerlerimizin tekrar yaşanabilmesi için köylere ve mahallelerimize ilgi şarttır. O yüzden bize kadimden gelen değerlerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde olmamız şarttır. Ben bu vesile ile bu güzel eseri Atmalı’ya kazandıran ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İş adamı Poyraz Atma da, yaptığı konuşmada gururlu bir gün yaşadıklarını söyleyerek, kültür evi hakkında bilgi verdi. Atma, “6 bin metre kare alan içinde yapılan kültür evi bin 200 metre kapalı, 2 bin 500 metre kare açık alana sahip. Yapılan eserin yüzde 80’lik kısmını İstanbul’da gelen malzemelerle tamamladık. Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkıları önümüzü açmıştır. Ben Atmalılar adına Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. Bunun yanında kültür merkezimizin toplam maliyeti 750 bin TL’dir. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Atmalı Kültür Evinin açılışına, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Darende Belediye Başkan Vekili Murat Doğan, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Ak Parti Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, MİDİDER Başkanı Mehmet Ayhan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA