AK Partili Kaya'dan '2B Arazi' Açıklaması

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir Sarnıç Mahallesi'nde yaşayan 230 vatandaşın 2B arazisi ile ilgili sorunlarının çözüldüğünü belirterek vatandaşların rayiç bedellerin üçte birini ödeyerek tapularına kavuşabileceğini bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, önceki gün bir düğün salonunda mahalleli ile toplantı yaptı.

Bölgedeki muhtarlar ile belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Kaya, bölgede yaşayan 230 vatandaşın 2B arazisi ile ilgili sorunlarının çözüldüğünü açıkladı.

- "40 yıllık sorun çözülüyor"

Sarnıçlılara seslenen Kaya, "40 yıllık sorun çözülüyor. Vatandaşlarımızın taleplerine kulak verildi, istekleri doğrultusunda yeniden bir çalışma yapıldı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatıyla, Defterdarlık tarafından geçmişte yapılan değerlendirmelerle ortaya çıkan rayiç bedeller tekrardan gözden geçirildi. Komisyon tarafından ilk yapılan değerlendirmeleri baz aldığımızda, gelinen noktada o rakamların üçte birini ödeyerek vatandaşlarımız tapularına kavuşabilecek. Bu düzenlemeyle 230 vatandaşımızın 2B sorunu çözüme kavuşturuluyor." ifadelerini kullandı

Açıklamasında, bölgedeki hazine arazilerine ev yapmış vatandaşlarla ilgili soruna da değinen Kaya, 4706 sayılı kanun kapsamında üzerinde yapılaşma bulunan hazine arazilerinin belediyelere devir edilebildiğini, belediyelerin devir edilen bu arazilerin üzerindeki hak sahipliği araştırmasını yaparak vatandaşlara tapularını verebildiğini hatırlattı.

Bu konunun toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Biz bu sorunu en hızlı, en kolay, vatandaşa da en az maliyet getirecek bir şekilde çözmek istiyoruz. Burada ilgili kanun üzerinde ev bulunan hazine arazilerinin satışı amacıyla belediyelere devrine imkan tanıyor. Belediye ile görüşmeler yapıldı. Süreci yakinen takip ediyoruz. Burada siyasi bir konu yok, sosyal bir sorun var. Bu mağduriyet artık bitecek. Bölgede halen bazı vatandaşlarımızın konuları yargı sürecindedir. Onlarla ilgili şu anda bir adım atamıyoruz. Konuları yargıda olan vatandaşlarımızın yerlerine ilişkin de yargı süreci biter bitmez hızlı bir şekilde çözülecek."

Kaynak: AA