AK Parti Niğde Teşkilatı Yerel Yönetimleri Değerlendirdi

AK Parti Niğde il teşkilatı, yerel yönetimlerin performansını değerlendirdi.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Ulukışla ilçesindeki Çiftehan Kaplıcalarında yapıldı.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, programda yaptığı konuşmada, AK Parti yönetimindeki birçok kentin, Avrupa'daki kentlerle yarışır durumda olduğunu söyledi.

Niğde'de iki haftadır bulunduğunu ve hizmetleri beğendiğini belirten Şeker, şöyle devam etti:

"Tüm belediyelerimiz bütçeyi çok iyi kullanmışlar ve gördüğüm kadarıyla birçok belediyemiz de borçtan korkuyor. Ben ilk defa burada gördüm hiçbir belediyemizin vergi dairesine, sosyal sigortalara borcu yok, hepsini ödemişler. Dolayısıyla Ankara’dan para temiz olarak geliyor. Ben bundan dolayı başkanlarımızı tebrik ediyorum."

AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin ise yerele yönetimlerin önemini, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini örnek vererek, şu sözlerle anlattı:

"Cumhurbaşkanımız, İstanbul'da iş başına geldiğinde nasıl bir kent devralmıştı, çöp yığınları, şehri kokuyla esir almış Haliç, cadde ve sokaklarının yaşanmaz hale getirildiği bir belediye. Öyle büyük şeyler yaptı ki yaptığı hizmetler halk tarafından karşılık gördü ve bu günlere kadar geldi. Yani önümüzde çok büyük bir örneğimiz var. Bizler bu makamlara halka hizmeti şiar edinen bir partinin mensupları olarak seçildik."

Toplantıya, AK Parti'li belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

Kaynak: AA