1. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Sona Doğru

Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yıldırım Belediyesi 1.Uluslararası Karikatür Yarışması’nda geri sayım devam ediyor.

1. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Sona Doğru
Düzenlediği kültür-sanat çalışmalarıyla ilçenin sosyal ve kültür-sanat alanında kalkınmasına katkıda bulunan Yıldırım Belediyesi, ‘1. Uluslararası Karikatür Yarışması’ ile bu sanatın daha fazla gündeme gelmesini ve katılımcıların duygularını mizahi bir anlatım ile paylaşmasını hedefleyen bir yarışma gerçekleştirecek. Yıldırım Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı “İnsan olmak” temalı yarışmada karikatüre meraklı ve yetenekli çizerler, insanların kendilerini modern ya da post modern olarak nitelendirdiği, sık sık insanlığın sorgulandığı bir dönemde insan olmanın ne demek olduğu ve gerçekten insan gibi davranılıyor mu? sorusuna sanatsal bir perspektif ile cevap bulmaya çalışacak.

Uzman karikatüristlerin bulunacağı jürinin değerlendirmesi sonunda ise dereceye giren karikatür sahipleri, birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon ve genç çizerlere teşvik ödülü olarak mansiyon 18 yaş altı kategorilerinde ödüllendirilecek. Yarışmaya katılımlar 30 Kasım 2017 tarihinde sona erecek.
Kaynak: İHA