'Yeni Türkiye'nin Tarım Politikaları Çalıştayı'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş: 'Eskiden tarım adına zerre miskal destek verilmiyordu. Şimdi kırsalı da tarımı da öncelik kabul eden yerel yönetim anlayışı var'

Küresel Araştırma Düşünce Merkezi'nin (GRTC) İnegöl Belediyesi ile işbirliğiyle düzenlediği "Yeni Türkiye'nin Tarım Politikaları Çalıştayı", Bursa'nın İnegöl ilçesinde başladı.

GRTC Genel Başkanı Mustafa Önsay, ilçedeki bir otelde düzenlenen "Türkiye Tarımı Konuşuyor" konulu çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti döneminde 14 yıl boyunca tarıma büyük destekler verildiğini söyledi.

Önsay, çalıştayda tarımla ilgili sorunların ele alınacağını belirterek, son 2 yıllık süreçte pek çok konuyu ele aldıklarını anlattı.

Çalıştaya destek verenlere teşekkür eden Önsay, şöyle konuştu:

"En başta şu an Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini yürüten Alinur Başkanıma teşekkür ediyorum. AK Parti döneminde 14 yılda tarıma büyük destekler veriliyor. Medyada halk arasında en çok eleştirilen konu tarım oluyor. Bu işin niye böyle olduğu, yapılması gereken daha neler olabilir manasında çalıştay yapıyoruz. Sorunları ele alıp, ne gibi çözüm önerileri getirebilirizi konuşacağız. Bürokratların göremediği ne olabilir bunları konuşacağız."

- "Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek lazım"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da tarıma önemli desteklerin verildiğini belirtti.

Aktaş, tarım kesimindeki birçok kişinin de şikayetlerinin bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Muhakkak buradan bazı sonuçlar ortaya çıkacak. Planlama hataları var hareket eden kesimlerde bilgi, donanım eksikleri var. Daha iyi neticeye ulaşmak en büyük amaç. Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek lazım. Eskiden tarım adına zerre miskal destek verilmiyordu. Şimdi kırsalı da tarımı da öncelik kabul eden yerel yönetim anlayışı var. Makine ekipman alabilen, bir tuğla koyamazken 4 toplama merkezi İnegöl olarak yaptık. Çok daha iyiye ulaşabiliriz. Bu buluşmaların ana gayesi budur. Ne oldum değil ne olacağım demeli insan."

Kaynak: AA