Varto Belediyesi Başkan Vekili Çetin, Ticari Taksicilerin Sorunlarını Dinledi

Muş’un Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, taksici esnafının sorunlarını dinledi.

Varto Belediyesi Başkan Vekili Çetin, Ticari Taksicilerin Sorunlarını Dinledi
Varto Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, Kültür Merkezi oturma salonunda taksici esnafıyla bir araya geldi. Sorun ve sıkıntılarının giderilmesi yönünde çalışmalar yapacağını söyleyen Çetin, ilçemizdeki ticari taksicilik yapan esnaflar ile bir araya geldiklerini ve onların sorunlarını dinlediklerini söyledi.

Belediyeden yer kiraladıkları için kendilerinin kalacak yerlerinin yetersiz olduklarını kendilerine bildirdiklerini ifade eden Çetin, “İlçemizde ticari taksicilik olarak faaliyette bulunan taksici esnaflarımızın barınmaları ve kendi müşterilerine daha rahat bir ortam sağlaya bilmeleri için onlara 15 metre karelik ahşaptan ve ilçemize yakışır bir estetik görünümlü durak kulübelerini yapacağız. Taksici esnaflarımız mağduriyet yaşamaması için her türlü imkânı belediye olarak kendilerine sağlayacağız. Kısa bir süre içerisinde bu hizmete başlayacağız. Belediye olarak taksicisi esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Arkadaşlarımız korsan taksiciler hakkında da mağdurdurlar. Bu konunun da üzerine gideceğiz. Bu işyerlerinin şimdiden kendilerine hayırlı olsun” dedi.

Taksici esnafı adına konuşan Muhtesim Er, ticari taksicilik yaptığını, korsan taksicilerin işlerine engel teşkil ettiğini ve zor şartlar altında derme çatma duraklarda çalıştıklarını söyledi.

En büyük sıkıntılarının korsan taksiler olduğunu belirten Er, “İlçemiz dışından gelip buradan yolcu alan taksiler var. Ticari taksi görünümlü olup, gerekli belgeleri ve taksi plakası olmadan bu işi yapmaya çalışan korsan taksiciler var. Hatta rengi sarı olmayan aracı ile korsan taksicilik yapanlar bile var. Bizim tek derdimiz korsan taksicilerdir. Bizim kendi aramızda hiçbir problemimiz yok” dedi.

Bu işi layığıyla yapan taksicilerin her yıl çalışma karnesi ücreti ödediğini kaydeden Er, “Bunun dışında SRC belgesi bulundurma şartımız var. Ayrıca her ay belediyeye işgal bedeli ödüyoruz. Vergimizi veriyoruz. Korsan taksiler ise tüm bunlardan muaf bir şekilde faaliyet gösteriyor. Biz korsan taksicilerden muzdaripiz, Bize bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Taksi durağı temsilcilerinden belirleyebildikleri korsan taksilerin plakalarını isteyen Kaymakam Çetin ise, konunun takipçisi olacağının sözünü verdi.
Kaynak: İHA