Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Londra'da Hat Sergisi

Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Kasım, Londra’da hat sergisi açtı.

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Londra'da Hat Sergisi
Yunus Emre Enstitüsü ile Londra Kültür Turizm ve Tanıtım Müşavirliğinin iş birliğiyle düzenlenen ve Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Kasım ve İngiltere’nin eski Bağdat Büyükelçisi Terence Clark’ın hat sanatı eserlerinden oluşan serginin açılışı İngiltere’nin başkenti Londra’daki Yunus Emre Enstitüsünde, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımı gerçekleştirildi.

Biri doğu biri batıda farklı sosyal çevrelerde yetişen iki hattatın modern ve klasik tarzda ortaya koydukları hat eserlerden oluşan serginin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş açılışta yaptığı konuşmada Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Kasım ve İngiltere’nin eski Bağdat Büyükelçisi Terence Clark’a tebriklerini ileterek, “Kaligrafi, geleneksel İslam sanatlarının en güzel formlarından birisidir. Aslında alfabe harfleri aynı, herhangi bir şekilde yazdığınız yazıdaki harf, bilgi, form değişmiyor ama kaligrafi vasıtasıyla İslam’ın bu muhteşem sanatını kullananlar, asırlar içerisinde tabiri caizse harflerin her birisini konuşturmuşlar” dedi.

Kaynak: İHA