Sağlık Bakanı Demircan Kilis'te Açıklaması

'Kilis, insanlığın vicdanı olma, medeniyetimizin ensar olma anlayışını ortaya koyma konusunda tarihe altın harflerle geçti. Bunun unutulması mümkün değil, insanlığın bundan gereken dersi almasını bekliyoruz' 'Kilis'te 500 yatak kapasiteli bir hastane projemiz var. Daha fazla geciktirmeden önümüzdeki aylarda temel atma faaliyetlerini gündeme getireceğiz. Kilisimiz bunun fazlasını hak ediyor'

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Kilis, insanlığın vicdanı olma, medeniyetimizin ensar olma anlayışını ortaya koyma konusunda tarihe altın harflerle geçti. Bunun unutulması mümkün değil ve insanlığın bundan gereken dersi almasını bekliyoruz." dedi.

Demircan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kilis'te, Vali Mehmet Tekinarslan ile Belediye Başkanı Hasan Kara'yı makamlarında ziyaret etti.

Belediyeyi ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Demircan, Türkiye'nin, dünyanın her yerindeki mazlum halklara destek verdiğini söyledi.

Bu bağlamda Kilis'in Suriyelilere gösterdiği tavrın herkese örnek olması gerektiğini dile getiren, Demircan, ekonomik anlamda kentin kalkınması gerektiğine işaret etti.

Hükümetin Kilis'in gelişebilmesi adına her zaman destek vereceğini ifade eden Demircan, şöyle konuştu:

"Kilis, insanlığın vicdanı olma, medeniyetimizin ensar olma anlayışını ortaya koyma konusunda tarihe altın harflerle geçti. Bunun unutulması mümkün değil ve insanlığın bundan gereken dersi almasını bekliyoruz. Kilis, bir sınır kenti ama bizim gönüllerimizin sınırları çok geniş. Kilis üzerine düşeni yaptıysa, bu vefa borcunu bir şekilde yerine getirmemiz lazım. Kilis'imiz üretmeli, üretimini genişletmeli ve refahı buraya taşımalı. Kilis, verdiği bu manevi örneğin yanında güzel maddi örnekler de vermeli. Kilis’in bunda bir potansiyelinin olduğunu vilayetteki ziyaretimizde gördük."

- "Kilis zeytinyağı üretimi merkezi olmaya aday"

Kentte istihdama dönük adımlar atılacağını aktaran Demircan, "Kilis, çok sağlıklı bir zeytinyağı üretim merkezi olmaya aday bir ilimiz. Bu konudaki tanıtım faaliyetlerine bizim vereceğimiz destekler vardır. Kilis ilimize istihdama dönük adımlar atacağız. Hükümet olarak bu konuda her zaman Kilis'in yanında olacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın." diye konuştu.

- "500 yatak kapasiteli bir hastane projemiz var"

Sağlık Bakanlığının 2002 yılından beri yüksek performans gösterdiğini dile getiren Demircan, "Kilis'te, 500 yatak kapasiteli bir hastane projemiz var. Daha fazla geciktirmeden önümüzdeki aylarda temel atma faaliyetlerini gündeme getireceğiz. Kilisimiz bunun fazlasını hak ediyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Demircan, sınır ötesinde Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez, El-Bab ve Cerablus ilçelerinde sağlık hizmetlerinin verilmesi için gereken desteği verdiklerini sözlerine ekledi.

Ziyaretlerde, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Kilis Milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak ve partililer de yer aldı.

.
Kaynak: AA