Sağlık Bakanı Demircan Kilis'te

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Azez’de, El Bab’ta, Carabulus’ta sınırın ötesindeki kardeşlerimize, sınırın bu tarafında verdiğimiz sağlık hizmetinin aynı o tarafta da verilmesi için çalışıyoruz, vermeye devam edeceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Demircan Kilis'te
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sabah saatlerinde AK Parti Kilis Merkez İlçe Kongresine katılmak üzere Kilis’e geldi. Bakan Demircan, belediye konuk evinde Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak ve bürokratlar ile kahvaltılı toplantı yaptı.

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan’ı makamında ziyaret eden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Bakan Demircan Belediye Başkanı Hasan Kara’lı da ziyaret etti.

Başkan Kara, yaptığı açıklamada, Kilis’i ensarın yanında umudun ve barışın ana şehri olarak tanımladıklarını ifade ederek, "Çünkü hemen yanı başımızda 7 kilometre ileride barışın kalmadığı coğrafya var. 7 kilometre bu tarafta ise geldiğimiz zaman umudun kalmadığı bir yerden umudun ve barışın ana şehri Kilis var. Anadolu şehrini temsil ettiğimiz içinde umudun ve barışın ana şehri Kilis diyoruz. Şuanda 93 bin 400 yerli nüfusumuz olmasına rağmen 138 bin Suriyeli misafirimiz var. Bunlara sığınmacı ve gözmen demiyoruz. Biz bunlara misafir diyoruz. Bu ortamda barış ve huzurun yaşandığı bir Kilis’te yaşıyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, insanlığın ve medeniyetin ensar örneğini sunma konusunda Kilis’in tarihe altın harflerle geçtiğini belirterek, "Bunun unutulması mümkün değil, insanlığında bundan gerekli dersi almasını bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı 2002’den beri sağlıkta getirdiği yüksek performans, artarak devam ediyor, edecek de. Kilis’te, 300 yataklı ama 500 yatağa yükseltilen bir hastane projemiz var. Bu fonlardan yapılacak bir hastanemiz. Bunu daha fazla geçiştirmeden, kararı vereceğiz. Önümüzdeki aylarda, proje ve temel atma faaliyetlerini gündeme getireceğiz. Sınırın bu tarafında değil, sınırın öteki tarafında da sağlık hizmetleri veriyoruz. Azez’de, El Bab’ta, Carabulus’ta sınırın ötesindeki kardeşlerimize, sınırın bu tarafında verdiğimiz sağlık hizmetinin aynı o tarafta da verilmesi için çalışıyoruz, vermeye devam edeceğiz. Aslında programım o bölgeyi de ziyaret etmek üzerine çalışıyorduk. Ama inşallah yakın bir tarihte bölgeyi ziyaret etmek için tekrar geleceğim Kilis’e. Karşı tarafa da ziyaret etme imkanımız olur. Oradaki faaliyetleri de denetleriz" diye konuştu.

Daha sonra Belediye Başkanı Hasan Kara ile eşi Gülsen Kara, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Sorgun’a belediye konaklarında kadınlar tarafından hazırlanan el işleri hediye etti.
Kaynak: İHA