Sağlık Bakanı Demircan Açıklaması '10 Yıl İçerisinde Uzman Hekim Açığı Kapanacak'

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye’de, 5 yıl içerisinde pratisyen hekim, 10 yıl içerisinde de uzman hekim açığının kapanacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Demircan Açıklaması '10 Yıl İçerisinde Uzman Hekim Açığı Kapanacak'
AK Parti Kilis Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde konuşma yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Tarihe dönüp baktığımızda insanlığın harmanlandığı yer buralar. Tarih boyunca hep buralarda büyük sıkıntılar yaşandı. Ama büyük de çözümler üretilmiş, bu aziz millet büyük bir millettir. Büyük milletin sorunları da büyük olur. Ama bu büyük millet sorunların üstesinden gelmeyi, her zaman başarmıştır. Başaracaktır" dedi.



"5 yıl içerisinde pratisyen hekim, 10 yıl içerisinde de uzman hekim açığı kapanacak"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, sağlık alanında devrim yaptıklarını ifade ederek, "Ben bir doktorum, genel cerrah uzmanıyım. 2002 yılı öncesi devlet hastanelerinin halini gördüm ve yaşadım. Koğuşlar halindeydi bütün hastaneler, tek yataklı iki yataklı odalar bulunamazlardı. Özel odalarda yatmak için özel torpiller bulmak gerekirdi. Şimdi bakıyoruz. Bütün odalarımız, özel oda, tek yataklı veya en fazla iki yataklıdır. Yoğun bakım yatağı bulunamazdı, ameliyattan çıkan hasta 6-8 tane yatağın olduğu odaya götürülürdü. Şimdi bunların hepsi kalktı. Şimdi ise hastanelerimiz 5 yıldızlı otel gibi, daha da gelişecek. Vatandaşlarımız bunların çok daha fazlasına layık, bununla kalınmadı, doktor sayımız arttı. Hemşire sayımız arttı. Yeterlimi? Daha da artacak. İhtiyacımız var mı? Elbette var. Şuanda hekim sayısı açığı pratisyen hekim noktasında 5 yılda kapanacak görünüyor. Giderek hekimlerimizin sayısı artıyor. Pratisyen hekim sayısında karşılama noktasına geldik. Uzman hekimde açığımız, devam ediyor. Ama şimdiden tedbirini almaya başladık. Bu sene 6 bin olan Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ayırdığımız kontenjan, 8 bine çıkardık. Yani yüzde 30 kadro artışı getiriyoruz. Bu 5 yıl sonra yansıyacak. Öngörüyoruz ki 10 yılın sonuna doğru da uzman hekim açığını da çözmüş olacağız" diye konuştu.

Kongreye, AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Kilis Milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak ve partililer katıldı.

Kaynak: İHA