KOOP-İŞ Tekirdağ Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu

KOOPİŞ Genel Başkanı Alemdar: 'Biz Türkiyemizin sevdasından vazgeçmedikçe, vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize namusumuz gibi sahip çıktıkça bizi kimse yenemez'.

Türkiye Kooperatif, Ticaret, Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) Genel Başkanı Eyüp Alemdar, genel kurulun ülke için hayırlı olmasını temenni ederek, "Biz Türkiyemizin sevdasından vazgeçmedikçe, vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize namusumuz gibi sahip çıktıkça bizi kimse yenemez." dedi.

Sendikanın Tekirdağ Şubesince kentteki bir otelde düzenlenen genel kurulda konuşan Alemdar, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ve milletin azim ve kararlılığıyla bu günlerin atlatılacağını söyledi.

Türkiye'nin yeniden milli birlik ve beraberlik şuuruna ihtiyacı olduğunu ifade eden Alemdar, "Biz Türkiyemizin sevdasından vazgeçmedikçe, vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize namusumuz gibi sahip çıktıkça bizi kimse yenemez. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Anadolu'nun hangi köşesine gidersek gidelim ayrı bir kahramanlık öyküsü var. Her bir köşesinde vatanı ve milleti için her şeyini feda etmiş atalarımızın izleri var. Bunlar bizi duygulandırıyor ve heyecanlandırıyor." diye konuştu.

Milletin azim ve kararlılığına, ülkenin içinde bulunduğu zor günlerin aşılacağına inandıklarını belirten Alemdar, "Atalarımızın ortaya koyduğu kararlılığa ve cesarete vatanseverliğe ihtiyacımız var. Yeniden bir şahlanışa, bir olmaya, iri olamaya, diri olmaya ihtiyacımız var. Bu millet nasıl ki Milli Mücadele yıllarında doğusuyla, batısıyla ülkenin bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü için ayağında kara lastik, elinde kazma kürekle savaşmaya ve mücadeleye koştuysa kutsal vatanımız ve al bayrağımız söz konusu olduğunda yine koşacaktır." dedi.

Alemdar, sendika olarak Türkiye için, vatanın birliği ve bütünlüğü için emeği ile geçinenlerin hakları, üyelerin çıkarları için mücadele verirken her zaman hakkın hukukun, doğrunun, adaletin ve bütün insani değerlerin yanında olduklarını vurguladı.

KOOP-İş sendikasının üye sayısının 50 bini geçtiğini dile getiren Alemdar, sözlerini, "Ülkemiz üzerinde kanlı planlar yapanlar bize bir türlü huzur vermiyor. Ülkemiz geçen 15 Temmuz'da büyük bir badire atlattı. Türk Silahlı Kuvvetlerine yuvalanmış teröristlerin ve onun uzantılarının hain darbe girişiminin kanlı kalkışmasını yaşadık. Allah'a şükrediyoruz ki bu kanlı girişim kahraman milletimizin direnişi sayesinde başarılı olamadı. Bütün bu yaşananların ardından temennimiz ülkemizde huzurun ve istikrarın tam anlamıyla sağlanmasıdır." diye tamamladı.

Kaynak: AA