Kolej Öğrencileri Üniversiteyi Tanıyor

Malatya’da Özel Malatya Yeni Hamle Koleji öğrencileri imzalanan iş birliği protokolü kapsamında İnönü Üniversitesi’ni gezdi.

Kolej Öğrencileri Üniversiteyi Tanıyor
Özel Malatya Yeni Hamle Koleji 11. ve 12. sınıf öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan grup, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü ile imzalanan protokol kapsamında üniversiteyi gezdi. Tıp, Diş Hekimliği, Mühendislik, Hukuk, İlahiyat ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin yanı sıra bilimsel ve teknolojik araştırmalar ve gök bilimleri araştırma ve uygulama merkezlerini de gezen öğrencilere, bölüm ve merkezler hakkında detaylı bilgiler verildi.

Gezi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Özlem Yazıcı, 11.ve 12. sınıf öğrencilerin meslek seçimlerine yardımcı olunması adına bu tür bir ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek “Öğrencilerimizin geleceğin meslekleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olabilmeleri, çalışacakları kurumlarda fark oluşturacak bireyler olabilmeleri için bu tür geziler düzenliyoruz” dedi.

Yazıcı, oldukça verimli geçen gezinin ardından ev sahipliği yapan İnönü Üniversitesi yetkililerine teşekkür ederek, öğrencilerin de geziden son derece mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA