Gazilerin Darp Edilmesini Protesto Ettiler

İzmir’deki gaziler ve şehit aileleri, Ankara’da 2 gazinin trafikte darp edilmesini protesto etti. Grup adına konuşan gazi Engin Tunç, "Yüce Türk adaletinden temennimiz, gaziler ve şehit ailelerimize yapılan her türlü saldırının, faillerini terörle mücadele yasasına göre yargılamalarını ve layık olan en ağır cezai işlemin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Gazilerin Darp Edilmesini Protesto Ettiler
Ankara’da geçtiğimiz 4 Kasım günü meydana gelen olayda, trafik magandaları trafikte çıkan ’yol vermeme’ tartışmasında, gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş ile gazi arkadaşı Muzaffer Oktay’ı darp etti. Olay güvenlik kameralarına da yansırken olayın ardından açılan soruşturmada gazileri darp eden 4 şüpheliden 2’si tutuklandı. Olayın ardından tüm Türkiye ayağa kalkarken Milli Savunma Bakanlığı da devriye girerek şüpheliler hakkında şikayetçi oldu.

İzmir’de bulunan gaziler ve şehit aile yakınları, bugün öğle saatlerinde Konak Meydanı’nda toplanarak gazilerin darp edilmesini protesto etti. Ellerinde ’Gazime dokunma’ pankartları taşıyan grup ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Gaziye kalkan eller kırılsın’ sloganı attı.

"Terörle mücadele yasasına göre yargılamalarını ve en ağır cezai işlemin yapılmasını talep ediyoruz"

Grup adına açıklama yapan terörle mücadele gazisi Engin Tunç, "Gazilerimizin araçları trafik magandaları tarafından sıkıştırılmış, aileleri ile birlikte belden aşağısı tutmayan gazilerimiz darp edilmiştir. Çirkin saldırıya maruz kalmış kahraman gazilerimiz ve bir o kadar onurlu ailelerine geçmiş olsun diliyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve bekası için bir saniye bile tereddüt etmeden şehadeti göze alarak göğüsünü kurşunlara siper etmiş, bu uğurda vücutlarını vererek devletimiz tarafından devlet övünç madalyasıyla taltiflendirilmiş gazilerimize ve ailelerine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Unutmasınlar ki al bayrak altında aldıkları her nefesi, vatan uğuruna canlarını hiçe saymış merhum şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçludurlar. Yüce Türk adaletinden temennimiz, gaziler ve şehit ailelerimize yapılan her türlü saldırının, faillerini terörle mücadele yasasına göre yargılamalarını ve layık olan en ağır cezai işlemin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA