Demirciler Konağı Şekilleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Dilovası Demirciler Mahallesi’nde yenilediği tarihi konağın çalışmalarına devam ediyor.

Demirciler Konağı Şekilleniyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentteki tarihi yapıları günümüze kavuşturmak için yeni projeler gerçekleştiriyor. Geçmişle bugün arasında bir köprü olan tarihi yapılar restorasyon ve rekonstrüksiyon uygulamalarıyla hayat buluyor. Bu tarihi yapılardan biri olan Demirciler Konağı da rekonstrüksiyon projesiyle yeniden inşa ediliyor. Dilovası Demirciler Mahallesi’nde bulunan ve bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmiş yapı Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yenileniyor.

1851 yılında yapılmış olan konak uzun süredir kullanılmadığından bakımsızlıktan dolayı üst katları çökmüş durumdaydı. Bu nedenle yapı aslına uygun olarak yeniden inşaa ediliyor. Yapının üst katında iskelet yapım çalışmaları sürerken çatı kaplama uygulaması tamamlandı.

Demirciler Konağı olarak bilinen tarihi ev aslına uygun olarak yeniden yapılıyor. Üç katlı yapının taban alanı yaklaşık 190 metrekare. Yapının zemin katı ahır, samanlık ve kiler olarak kullanılıyordu. Üst katlarda ise 4 oda ve 2 sofa bulunuyor.
Kaynak: İHA