Biyonik Kulaklı Engellilere İkinci Müjde

Biyonik Kulaklı Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kütahya İl Temsilcisi Nimet Sarıkaya, devletin, biyonik kulaklı engellilerin ikinci kulaklığının ücretinin yüzde 90’ınını da karşıladığını dile getirdi.

Biyonik Kulaklı Engellilere İkinci Müjde
Sarıkaya, destekleri sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a teşekkür eden Sarıkaya, "Bilindiği gibi, biyonik kulakla engellilerin birinci kulaklığını devletimiz karşılıyordu. kincisini ise karşılamıyordu. Girişimlerimiz sonucu Emine Erdoğan’ın da desteği ile ikinci kulaklığın ücretinin yüzde 90’ını devletimiz karşılıyor. Geriye kalan yüzde 10’luk oran için derneğimiz ihtiyaç sahiplerine destek oluyor. Bir biyonik kulaklığın ücreti 18 bin dolar civarında.Bir çok biyonik engelli, ikinci kulaklığın yüzde 10’unu karşılamakta güçlük çekiyor.

Oğlu Kuzey Turan’ın işitme engelli olduğunu söyleyen Nimet Sarıkaya,"Bizler devletimizin bu alanda verdiği destekleri vatandaşlara duyurmak adına çalışıyoruz. Bilgi almak isteyenler derneğimize üye olarak ve danışarak bilgi alabilirler. Şuan ikinci kulaklığı olmak isteyen tüm aileler için devletimiz yüzde 90’ını karşılıyor" diye konuştu.

(HCA-EFE)
Kaynak: İHA