BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

'Biz kurulduğumuz günden beri yüzde 10 seçim barajının kaldırılması gerektiğini belirten bir siyasi partiyiz' 'Terörle mücadele hem içeride hem de dışarıda çok doğru bir konseptte yürütülüyor'.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz kurulduğumuz günden beri yüzde 10 seçim barajının kaldırılması gerektiğini belirten bir siyasi partiyiz." dedi.

Destici, partisinin Gölbaşı İlçe Başkanlığında yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nın önderi ve milli mücadelenin öncüsü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı ve sevgiyle andığını söyledi.

Seçim barajına değinen Destici, "Biz kurulduğumuz günden beri yüzde 10 seçim barajının kaldırılması gerektiğini belirten bir siyasi partiyiz. Bizim savunduğumuz sadece yüzde 10'luk seçim barajı da değil, biz Siyasi Partiler Yasası'nın ve Seçim Kanunu'nun tümüyle değiştirilmesi ve demokratikleştirilerek yenilenmesini arzuluyoruz." diye konuştu.

Destici, bu yasaların değiştirilmesinin artık zorunluluk haline geldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şu andaki Siyasi Partiler Yasası'nda bile 'Partiler, genel başkanlar, yöneticiler toplu halde dini törenlere katılamaz.' diyor. Bizim şu anda gittiğimiz şehit cenazelerine bile kalabalık gittiğimizde mevcut siyasi yasaya göre aslında suç işliyoruz. Bunların değiştirilmesi lazım. Siyasi parti üyeliklerinin kolaylaştırılması, çıkartılmaların zorlaştırılması, il, ilçe teşkilatların kurulmasının kolaylaştırılması, kapatılmasının zorlaştırılması lazım. Yani demokratik siyasetin önünün açılması lazım. Bu eski sistemde de gerekiyordu ama 16 Nisan'daki yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte bu bir zaruret halini almıştır. Türkiye bundan sonra yoluna eski antidemokratik darbecilerin getirdiği Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu ile devam edemez."

- "Bu mücadeleyi biz destekliyoruz"

Terörle mücadelenin içeride ve dışarıda çok doğru bir konseptte yürütüldüğüne dikkati çeken Destici, şunları dile getirdi:

"Terörle mücadele hem içeride hem de dışarıda çok doğru bir konseptte yürütülüyor. Biz hep ne diyorduk? Terörün bir unsuru ile mücadele edip diğer unsuru ile mücadele etmezsen o zaman mücadele etmiş sayılmazsın ve terörü bitiremezsin. Eskiden sadece dağdaki teröristle mücadele edilirken bugün terörün tüm unsurlarına karşı topyekün mücadele dediğimiz dönem uygulanıyor. Bu mücadele yapılıyor. Bunu görmüş olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Bu mücadeleyi de biz destekliyoruz."

- "Kendi çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapıyorlar"

Destici, bütün terör örgütlerine karşı tereddütsüz ve ayrımsız mücadele eden tek devletin Türkiye olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Amerika güya DEAŞ'a karşı mücadele ediyor ama kimle? Başka terör örgütü olan PYD ve YPG ile böyle mücadele olmaz. Rusya güya DEAŞ'a karşı mücadele ediyor ama kimin yanında duruyor. Kendi milletini katleden Esad'ın yanında durarak yapıyor ve alttan alta o da PYD, YPG ve PKK'yı destekliyor. İşte bizim en son Hakkari Şemdinli'deki 8 şehidimizin Allah rahmet eylesin, vurulma hadisesinde Amerikan silahları ve Rus tanksavarlar ve füzeleri var. Samimi değiller. Kendi çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapıyorlar."
Kaynak: AA