Astana EXPO 2017 Enerji Fuarı

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü Kuyanov: “Astana”ya gelen turistlerin kesinlikle ‘Nur Alem’ dahil olmak üzere tüm turistik bölgemizi ziyaret edeceklerini düşünüyorum. Çünkü ‘Nur Alem’ dünyada eşi olmayan tesis ve yakın gelecekte Avrupa’daki Eyfel Kulesi gibi sembolik tesis olacak'

ASTANA – Kazakistan’ın başkenti Astana'da 10 Haziran-10 Eylül'de gerçekleşen Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarı kapılarını tekrar ziyaretçilere açtı.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 115 ülke ve 22 uluslararası örgütün katılımıyla gerçekleşen ve 3 ay süren fuar alanındaki “Nur Alem” Kazakistan ulusal pavyonu olmak üzere 4 turistik tesis tekrar ziyaretçileri kabul etmeye başladı.

Açılışın yapıldığı tesisleri Kazakistan Başbakanı Bahıtcan Sagintayev de ziyaret ederek organizasyon hakkında bilgi aldı.

Astana EXPO 2017 Ulusal Şirketi Halkla İlişkiler Departmanı Müdürü Sergey Kuyanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuar alanında “Nur Alem’in” yanı sıra 2 tematik pavyon ve bir ‘en iyi uygulama alanının’ ziyaretçilere kapılarını açtığını belirtti.

Astana EXPO 2017 Uluslararası Enerji Fuarını 4 milyon ziyaretçinin ziyaret ettiğini hatırlatan Kuyanov, “Astana'ya gelen turistlerin kesinlikle ‘Nur Alem’ dahil olmak üzere tüm turistik bölgemizi ziyaret edeceklerini düşünüyorum. Çünkü ‘Nur Alem’ dünyada eşi olmayan tesis ve yakın gelecekte Avrupa’daki Eyfel Kulesi gibi sembolik tesis olacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Kazakistan'ın ulusal standı “Nur Alem’in” mimarisi küre şeklinde, 8 kattan oluşuyor ve Kazakistan'ın yenilenebilir enerji potansiyeli ile kültürel değerlerini içeriyor.

Standın birinci katında Kazak halkının gelenekleri, tarihi ve bozkır hayatı görsel efektlerle anlatılmakta. Diğer katlarda da Kazakistan’ın enerji potansiyelini yansıtan güneş, su, biyokütle, rüzgar ve uzay enerji görselleri yer alıyor. Ayrıca uluslararası araştırma merkezlerinin güneş enerjili arabaları da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Standın en üst katında ise 2030 yılına kadar dünyanın akıllı şehir listesine girmeyi hedefleyen başkent Astana’nın maketi mevcut.

Kaynak: AA