AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin Açıklaması

'Amacımız, Türkiye'nin helal pazarda söz sahibi olmasıdır'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Helal Akreditasyon Kurumuyla amaçlarının Türkiye'nin bu pazarda söz sahibi olması olduğunu kaydetti.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olan Milletvekili Tin, yaptığı yazılı açıklamada, Meclis genel kurulunda kabul edilerek yasalaşan Helal Akreditasyon Kurumunun dünyada yaşayan iki milyar Müslümanın beklentilerine cevap olacak nitelikte bir düzenleme olduğunu belirtti.

Müslüman nüfusunun başta gıda olmak üzere tekstil, eczacılık ürünleri, kozmetik, turizm ve finans gibi çok geniş bir alanda helal ürün ve belgelendirmesine ilişkin ilgi ve talebinin her geçen gün arttığını dile getiren Tin, "Müslüman nüfusunun yoğun olduğu ülkeler bugüne kadar helal belgelendirme konusunda hem gecikmiş hem de yeterince ortak hareket edememişlerdir. Dünyada helal ürün ve hizmet ticaretinin pazar payı oldukça büyük. Tüm sektörler göz önünde bulundurulduğunda dünyada helal belgeli ürün ve hizmetlerin bedeli 4 trilyon doların üzerindedir. Helal belgelendirmenin yıllık pazar büyüklüğü ise yaklaşık 6 milyar dolar civarındadır. Amacımız, Türkiye'nin helal pazarda söz sahibi olmasıdır." dedi.

Helal Akreditasyon Kurumundan yararlanmak isteyecek yerli ve yabancı belgelendirme kuruluşlarının bu kuruma başvurabileceğini ve akredite olabileceklerini dile getiren Tin, yabancı firma ile kuruluşlara yönelik helal belgelendirme ve akreditasyon faaliyetlerinin ihracata önemli katkı sağlayacağını da belirtti.
Kaynak: AA