AB Bakanı Ve Başmüzakereci Çelik, Van'da

'Türkiye doğru yönetildiği için, doğru şekilde meseleleri ele aldığı için, işin başında işin ehli bir lider, işin ehli bir kadro ve hükümet olduğu için kendi imkanlarıyla bu zenginliği, istikrarı, bu gücü yaratabileceğini herkese gösterdi'.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Türkiye doğru yönetildiği için doğru şekilde meseleleri ele aldığı için, işin başında işin ehli bir lider, işin ehli bir kadro ve hükümet olduğu için kendi imkanlarıyla bu zenginliği, istikrarı, bu gücü yaratabileceğini herkese gösterdi." dedi.

Bakan Çelik, Van'da düzenlenen Helsinki Politika Forumu'nun açılış programının ardından, AK Parti Van İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Partililerle bir araya gelen Çelik, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin elde ettiği başarılarda teşkilatların büyük payının olduğunu belirterek, seçimlerde sandıkları bekleyen sandık temsilcilerinin, bayrak direklerine bayrak asanların bu büyük başarının esas şampiyonlarından olduğunu söyledi.

Teşkilat mensuplarının gecelerini gündüzlerine katarak ailelerinden feragat ettiklerini ve bu sayede güçlü Türkiye tablosunun ortaya çıktığını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Van teşkilatı kahraman bir teşkilattır. Buraya gelirken arkadaşlarımız anlattılar, nasıl büyük bir saldırıya uğradıklarını. Diğer yerlerdeki teşkilatlardaki arkadaşlarımız da büyük zorluklar sıkıntılar içinde, büyük emek sarf ederek bu mücadeleyi veriyorlar ama siz kahraman bir teşkilatsınız. Çok sayıda şehit verdiniz, hemen il binamızın yanında iki tonluk bir saldırıyla karşı karşıya kaldınız. Ama yine bugün pırıl pırıl dinamik bir şekilde insana enerji veren şekilde bu salonu doldurmuş bulunuyorsunuz. Sizin gibi bir teşkilatla çalışmak bizim için şereftir, şans ve mutluluktur."

"Ne oldu da 2000'li yılların başında hasta adam olarak adlandırılan Türkiye, bugün zinde bir devlet, güç haline geldi?" diyen Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Türkiye yepyeni ekonomik kaynaklar bulmadı. Afrika'da ya da Asya'da bir ülkeyi sömürmedi, yeni imkanlara kavuşmadı. Yapılan şey şuydu. Sizin ortaya çıkardığınız istikrar tablosu, birlik, beraberlik tablosu sayesinde Türkiye kendi imkanlarını doğru değerlendirecek bir yönetim sistemine, modeline kavuştu. Türkiye doğru yönetildiği için doğru şekilde meseleleri ele aldığı için, işin başında işin ehli bir lider, işin ehli bir kadro ve hükümet olduğu için kendi imkanlarıyla bu zenginliği, istikrarı, bu gücü yaratabileceğini herkese gösterdi. Dünyanın her tarafına gücümüzü ulaştırabiliyoruz. Dünyanın her tarafına gücümüzü ulaştırmak için yaptığımız bu çalışmalarda, Van teşkilatımızda olduğu gibi şehit kardeşlerimiz var, teşkilatlarımız saldırıya uğruyor ama buna rağmen öyle büyük bir çalışma ortaya koyabiliyoruz ki, referandumda Van'da aldığımız oyun en yükseklerinden birini alabiliyor, Türkiye'nin istikrarına katkıda bulunabiliyoruz. Buralarda birlik ve beraberliğin bayraktarlığını yapabiliyoruz."

Bakan Çelik, konuşmasının ardından Helsinki Politika Forumu'nun yapıldığı otele geçti.
Kaynak: AA