Yılmaz Açıklaması 'Kin İle Din Bir Arada Olamaz'

Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Mehmet Zeki Yılmaz, vatandaşla barışık yaşamanın gerektiğine dikkat çekerek, “Kin ile din bir arada olamaz” dedi.

Yılmaz Açıklaması 'Kin İle Din Bir Arada Olamaz'
Diyanet İşleri Başkanlığı Olağan Genel Denetlemesi için Adana’da bulunan Başkanlık Başmüfettişi Mehmet Zeki Yılmaz, Seyhan ve Çukurova Müftülüğü personeli ile toplantı düzenledi.

Toplantılarda konuşan Başmüfettiş Mehmet Zeki Yılmaz, din görevlilerinin görevleri ile ilgili önemli mesajlar vererek, din hizmetleriyle eğitim hizmetlerinde başarılı olunabilmeleri için lokomotif görevi üstlenmelerini, ölçülü ve samimi olmaları gerektiğini belirtti.

Yılmaz, imam-hatip, müezzin kayyım ve Kuran kursu öğreticilerinin din hizmetinin sunumunda vatandaşla diyalogun öneminin altını çizerek, hizmeti sunarken Kuran-ı Kerim ve Hadisi Şerif rehberliğinde davranışlarına yön vermeleri gerektiğini kaydetti.

Başmüfettişi Mehmet Zeki Yılmaz, vatandaşla barışık yaşamanın gerektiğine, kin ile dinin bir arada olamayacağına dikkat çekerek, “Mesai mefhumu tanımadan vazifemizi yapmalıyız. Bizim misyonumuz ve vizyonumuz öğrenmek, öğretmek, örnek, önder ve özverili olmaktır” dedi.

Başmüfettiş Yılmaz, konuşmasının ardından din görevlilerinin dilek ve temennilerini dinledi, ilçe müftülerine ve müftülük personellerine çalışma ve hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Ramazanoğlu Cami konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, daire personelleri, Seyhan ve Çukurova müftülüklerine bağlı olarak görev yapan imam hatipler, müezzin kayyımlar ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Kaynak: İHA