Uyuşturucu İle Mücadelede Yeni Slogan Ve Afişleri Öğrenciler Yapacak

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, uyuşturucu ile mücadelede yeni slogan ve afişleri öğrenciler bulacak. Seçilen slogan ve afişlerin sahipleri ise ödüllendirilecek.

Slogan ve afiş yarışmasında, uyuşturucu madde bağımlılığının sağlığa, insan ilişkilerine ve topluma verdiği olumsuz etkileri ortaya koymak ve uyuşturucu ile mücadelede farkındalığı artırmak amaçlanıyor. Slogan ve afiş yarışması 2017-2018 eğitim öğretim yılında lise düzeyindeki özel ve devlet okullarında öğrenim gören öğrencileri kapsıyor. Yarışma, değerlendirme jürisinin 1. ve 2. derece yakınları dışında yaş grubu ayrımı gözetilmeksizin lise düzeyinde özel ve devlet okullarında okuyan öğrencilerden bireysel olarak herkesin katılımına açık. 18 yaşından küçük katılımcıların katılım formlarında veli/vasi onayı olması ise zorunlu. Bu yarışmacıların yarışmalarda dereceye girmeleri durumunda ödüllerini veli/vasileri ile birlikte almaları gerekiyor. Slogan yarışmasına bireysel olarak ve en fazla 3 slogan ile, afiş yarışmasına ise en fazla 2 afiş ile katılım sağlanabiliyor. Yarışmalara başvuru ise ücretsiz.

Jüri değerlendirmeyi genel olarak, anlatım yetkinliği, amaca uygunluk gibi özellikleri taşıyan değerlendirme kriter formu kapsamında yapacak. Sloganın ve afişlerin bizzat katılımcı tarafından üretilmiş veya kullanım haklarının katılımcıda olması gerekiyor. Sloganın veya afişin daha önce benzer nitelikli bir yarışmaya katılmamış, sloganın veya afişin tamamı ya da bir bölümü kopya edilmemiş, özgün ve telif haklarının satılmamış olması gerekiyor. Hazırlanan sloganlar, afişler ve katılım formunun eksiksiz doldurularak yarışmaya katılmak için imzalanması gerekiyor.

Slogan yarışmasına katılacak kişiler en fazla 3 cümleden sloganlarını oluşturulmalı, mesajlar net ve anlaşılır şekilde verilmeli ve merak duygusu uyandırılmamalı, uyuşturucu madde ismi, kullanımı veya kullanım şekli hakkında bilgi veren ifadeler kesinlikle kullanılmamalı, mantıksal bir bütünlük içerisinde verilmeli, sloganların hiçbir bölümünde reklam içerikli veya bir sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel veya yazılı içerik kullanılmamalı. Dereceye girmeyen sloganlar ise başvuru sahiplerinin talep etmeleri halinde iade edilecek.

Afiş yarışmasına katılan kişiler ise, uyuşturucu madde isimleri, kullanımını gösteren resimler veya kullanım şekli hakkında bilgi veren ifadeler kesinlikle kullanılmamasına, hazırlanacak materyallerin mantıksal bir bütünlük içerisinde verilmesine, afişlerin olabilecek en yüksek çözünürlükte hazırlanmasına, PDF, JPEG vesaire formlara çevrilmeden hangi program uzantısıyla hazırlanmışsa orijinal şekilde ve CD ortamında gönderilmesine, afişlerin yapımı için hiçbir şekilde sponsor kullanılmamasına, afişlerin hiçbir bölümünde reklam içerikli veya sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel içerik kullanılmamasına dikkat edecek. Dereceye girmeyen afişler, başvuru sahiplerinin talep etmeleri halinde iade edilecek.

Sloganlar 8 Aralık 2017, afişler ise 5 Ocak 2018 tarihine kadar teslim edilebilecek. Jüri değerlendirmesi sloganlar için 11 ile 15 Aralık 2017 arasında afişler için 5-16 Ocak 2018 arasında yapılacakken, sonuçların duyurulması slogan kategorisinde 25 Aralık 2017, afiş kategorisinde 19 Şubat 2018 tarihinde yapılacak. Slogan sonuçları, 25 Aralık 2017 Pazartesi günü saat 12.00’dan itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik suçlarla Mücadele daire Başkanlığı web sayfasından yani narkotik.pol.tr duyurulacak. Afiş yarışmasının sonuçları ise yine aynı site üzerinden 19 Şubat 2018 Pazartesi günü saat 12.00’dan itibaren duyurulmaya başlanılacak. 1. olan sloganın sahibi tam altın, 2. olan slogan yarım altın, 3. olan yarışmacı ise çeyrek altın ile ödüllendirilecek. 1. olan afişin sahibine masaüstü bilgisayar, 2. olan afişe dizüstü bilgisayar, 3. olan yarışmacıya ise tablet hediye olarak verilecek. Yarışmada ilk 20’ye giren yarışmacılara ise muhtelif ödüller verilecek.
Kaynak: İHA