Ünye'de 10 Kasım

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yılında yurt genelinde olduğu gibi Ünye’de de törenlerle anıldı.

Ünye'de 10 Kasım
Atatürk’ü ebediyete uğurlanışının 79. yılında yapılan anma programı Ünye Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulurken, saat 09.05’te siren sesi eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Program daha sonra Ünye Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı 10 Kasım Atatürk’ü anma programı ile devam etti. Okul Müdürü Mustafa Bilgin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk’ün hayatından kesitlerin yer aldığı tiyatro gösterisi sunuldu.

Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Bünyamin Dönmez, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıç, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA