Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyeleri Filistin'de

TürkiyeFilistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi 23 milletvekili resmi temaslarda bulunmak üzere Filistin'e geldi TürkiyeFilistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Turan:'Filistinli dostlarımızla, yasama meclisi üyeleriyle ve diğer yetkililerle görüşmelerde bulunacağız. İnşallah Filistinli kardeşlerimizin sorunlarını görüşecek ve Türkiye olarak birlikte yapabileceklerimizi değerlendireceğiz'' Her zaman bizim gönlümüz Kudüs'te. Burada gözyaşı ve kan olmasını istemiyoruz. Kudüs ağlıyorsa bizler gülemeyiz'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi 23 milletvekili üç günlük resmi bir ziyaret için Filistin'e geldi.

AK Parti'den 21, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden de birer milletvekilinden oluşan heyet, ilk olarak Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret ederek burada cuma namazını kıldı.

TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaret hakkında bilgi verdi. Turan şunları kaydetti:

"Kudüs başta olmak üzre Filistin'i ziyaret etmek için geldik. Pazar gününe kadar buradayız. Filistinli dostlarımızla, yasama meclisi üyeleriyle ve diğer yetkililerle görüşmelerde bulunacağız. İnşallah Filistinli kardeşlerimizin sorunlarını görüşecek ve Türkiye olarak birlikte yapabileceklerimizi değerlendireceğiz. Türkiye'nin burada şuan devam eden projelerini yerinde göreceğiz. Cenin kentinde yapımına devam ettiğimiz bir sanayi bölgesi var, burada da incelemelerde bulunacağız. Siyasiler olarak, parlamento olarak, milletvekilleri olarak bu konuda neler yapabiliriz şeklinde değerlendirmemiz olacak ve desteğimizi sunacağız."

- "Kudüs ağlıyorsa bizler bizler gülemeyiz"

Mescid-i Aksa'da 14 Temmuz'da yaşanan gerilime de işaret eden Turan, şunları söyledi:

"İsrail'in 14 Temmuz'da Mescid-i Aksa'ya uyguladığı ablukadan sonra başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz bu ablukanın Müslümanlar ve buranın mahremiyeti açısından kabul edilemez olduğunu vurgulamış ve bu konuda İsrail'i aklı selime davet etmişti. Bizler de Filistin Dostluk Grubu olarak aynı minval üzere açıklamalar yapmış ve en kısa zamanda buraya gelerek cuma namazlarından birini Mescid-i Aksa'da eda edeceğimizi söylemiştik. Her zaman bizim gönlümüz Kudüs'te. Burası Efendimizin miraca yükseldiği ve ilk kıblemiz olan kutsal bir mekan. Yıllarca ecdadımız buralara hizmet etmiş, mihmandarlığını yapmış ve adaletle yönetmiş. Kudüs bizim için İstanbul ve diğer şehirlerimiz gibi kendimizden gördüğümüz bir şehirdir. Bu anlamda da buraya geldiğimizden dolayı mutluyuz. İnşallah buraya yönelik hizmetlerimiz kesintisiz devam edecek. Burada göz yaşı ve kan olmasını istemiyoruz. Kudüs ağlıyorsa bizler gülemeyiz."

TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyeleri yarın Filistin Yasama Meclisi üyeleri ile bir araya gelecek. Bunun ardından Türkiye'nin Filisin'e yönelik kalkınma desteği kapsamında işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin şehrinde inşaatına devam edilen sanayi bölgesini ziyaret edecek olan heyet, temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

Kaynak: AA