Türk Ressamlar Londra'da Sanatseverlerle Buluştu

Türk ressamlar, sanatın başkenti Londra’daki bir resim sergisinde sanatseverlerle buluştu.

Türk Ressamlar Londra'da Sanatseverlerle Buluştu
İngiltere’nin başkenti Londra’nın ünlü semti Chelsea’de Kings Road Gallery’de “3 Modality” adını taşıyan karma resim sergisinde Türk ressamlar sanatseverlerle bir araya geldi. Ressamlar Yücel Dönmez, Koray Akay ve Berkan Baycan’ın sergi için özel ürettikleri eserler sanatseverlerden tam not aldı.

Uluslararası üne sahip Ressam Yücel Dönmez, Amerikalı birçok koleksiyonda eserleri bulunan, aynı zamanda dünyada ilk kez arazi sanatı (landArt) çalışması gerçekleştiren ünlü bir sanatçı. İHA’nın sorularını yanıtlayan sanatçı, Londra’da sanatseverler ile bir arada olmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu belirtti.

21 Kasım tarihine kadar açık olacak olan sergiye Londralıları davet eden Dönmez, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de ve ABD’de yaşayan bir sanatçıyım. Londra’ya da ilk kez geldim bundan böyle Londra’da da olacağız. Yaptığım sanatım kendine has özgün sentezler. Türk geleneksel sanatlarından yola çıkarak ebru, hat, kaleografi, tura ve süsleme sanatı, hatta Bizans etkisi olan sentezlerim var. Sanatta zaten doğru sentezi ortaya koymak önemlidir ben de bunun için yıllarımı verdim” dedi.

Serginin diğer önemli sanatçıları ise Koray Akay ve Berkan Baycan’dı. Yeni nesil sanatçılardan Berkan Beycan, Londra’da bir sergide eserlerinin sanatseverleri ile buluşmasının en büyük hayallerinden biri olduğunu dile getirdi. Eserlerinde özellikle estetikte modern yaklaşımların dinamiklerini temsil eden sanatçı, antik şehirler üzerine yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Beycan, “Çocukluktan gelen bir tutku bu, Londra’da sergi açmak benim için çok önemli bir şeydi. Londra benim için sanatın başkenti ve çocukluk hayalimdi. Burada da sergi açtığım için çok mutluyum. Ben özellikle antik şehirler, Mezopotamya kültürünü resmetmeye çalışıyorum. Antik yok olmuş şehirleri tekrardan kendi hayal dünyamda canlandırmaya çalışıyorum. Asur, Sümer ve Babil uygarlıklarına karşı bir ilgim var özellikle onların şehirlerini şimdilik yapıyorum” dedi.

25 tuval yağlıboya çalışmasının yer aldığı resim sergisi, 21 Kasım tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA