TİKA'dan Myanmar'a Mobil Kütüphane Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Myanmar Birliği Devleti Danışmanı Aung Sun Su Kyi’nin annesinin anısına kurulan Daw Khin Kyi Vakfının “Mobil Kütüphane Projesi" kapsamında mobil kütüphane aracı desteğinde bulunuldu.

TİKA'dan Myanmar'a Mobil Kütüphane Desteği
TİKA, Myanmar’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Myanmar Birliği Devleti Danışmanı Aung Sun Su Kyi’nin annesinin anısına 2012 yılında kurulan Daw Khin Kyi Vakfı’nın 2013’ten bu yana yürüttüğü “Mobil Kütüphane Projesi" kapsamında TİKA, söz konusu vakfa mobil kütüphane aracı desteğinde bulundu. “Mobil Kütüphane Projesi" kapsamında ülkenin 7 eyaletinde 13 mobil kütüphane hizmete girdi. Lady Aung Sun Su Kyi’nin Oxford’daki öğrenciliği döneminde büyük merak duyarak ödünç kitap aldığı kütüphane modelinden esinlenerek başlatılan proje toplamda 79 bin üyeye ulaştı ve 1 milyondan fazla kitap okundu. Projenin bir diğer önemli işlevi ise bünyesinde bulundurduğu teknik donanımla gidilen her kasabada etkin internet ve bilgisayar kursları vermesi. 2013 yılından bu yana bin 700’den fazla genç bu eğitimlerden faydalandı.

TİKA, Mobil Kütüphane Projesi’ne çelik kitap raflı, internet erişimi olan dizüstü bilgisayarlar ile donatılmış mobil kütüphane aracı sağlayarak destek oldu. TİKA tarafından sağlanan araç, nüfusu 2 milyona yakın olan Myanmar’ın Kachin Eyaleti’nde faaliyet gösterecek. Gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Thant Thaw Kaung, Türkiye’nin eğitim alanında yaptığı bu yardımdan dolayı memnuniyetini belirterek, gelecek dönemlerde TİKA ile daha fazla işbirliği yapma arzusunda olduğunu iletti.
Kaynak: İHA