Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt Belediye Başkanvekili Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Şehit Zafer Kılıç Spor Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Taşkın, halka en iyi hizmetleri ulaştırmak için büyük gayret gösterdiklerini belirtti.

"Doğumdan ölüme kadar yanınızdayız" sloganıyla yola çıkan belediyenin yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetleri anlatan Taşkın, şöyle konuştu:

"Yeni doğan bebeklerimize, askere giden gençlerimize ve yeni evlenen çiftlerimize hediye paketi veriyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız için ücretsiz defin ve cenaze işlemlerinin belediyemizce yürütülmesi çalışmalarını başlattık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Engelli kardeşlerimize akülü araç ve tekerlekli sandalye desteğinde bulunduk."

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Taşkın, başarılı olan öğrencilerin başarılarıyla gururlandıklarını kaydetti.

Okul Müdürü Mehmet Şakir Kayaalp de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okula verdikleri destekten dolayı Taşkın'a teşekkür etti.

- Vali Atik, halk gününde vatandaşlarla bir araya geldi

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen halk günü toplantısında vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi.

Vatandaşlara tek tek söz vererek sorunlarını dinleyen Vali Atik, sorunların çözümü konusunda beraberindeki kurum amirlerine talimatlar verdi.

Halk gününde Atik'e sorunlarını, isteklerini anlatan vatandaşlar, iş talebi, bireysel ekonomik sıkıntılarının çözümü noktasında destek istediler.

Vatandaşların huzurunu, güvenliğini, yaşam kalitesini iyileştirilmesini, önemsediklerini kaydeden Vali Atik, Vatandaşların sorunlarını bütçe imkanlarımız dahilinde çözüm üretmek için bir araya geldiklerini söyledi. Devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu belirten Atik, sorunların çözümü noktasında işin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Halk günü programında, Vali yardımcıları Bünyamin Kuş, Aziz Onur Aydın ve kurum amirleri hazır bulundu.

- Siirt'te "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Siirt Gençlik Merkezi tarafından yürütülen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi kapsamında Siirtli gençler, il ve ilçeleri geziyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç, yaptığı açıklamada, "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesi ile gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımaları, buralarda yaşayan akranlarıyla tanışmaları ve gençler arasında diyaloğun arttırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesi kapsamında gençlerimiz; Tillo, Veysel Karani, Delikli Taş, Bitlis, Ahlat ve Tatvan'a giderek tarihi, doğal ve kültürel mekanları görme fırsatı buldu. Ekim ayından bugüne kadar toplamda bin gencimiz projeden yararlandı. Önümüzdeki hafta içinde yapılacak olan geziyle birlikte proje sonunda toplamda bin 80 kişi yararlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA