Şehit Babasından Başkan İkiz'e Ziyaret

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'lılar ile çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yahya Acar'ın babası Aslan Acar, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti.

Şehit babası Aslan Acar, oğlunun şehit olduğu günden bu yana Havzalı idarecilerin kendisini ve ailesini yalnız bırakmadığını belirterek, teşekkür etti.

Belediye Başkanı İkiz'in de hep yanlarında olduğunu aktaran Acar, "Acımıza ortak olup üzüntümüzü paylaşanlara minnet duygularımızı belirtmek için ziyaretlerde bulunuyorum. Bir vefa borcu olarak yöneticilerimizi ziyaret ederek, şükran duygularımızı bildirmeye geldik. Vatan sağolsun." dedi.

İkiz de ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek, şehit babası unvanının herkesin ulaşabileceği bir mevki olmadığına işaret etti.

Şehit yakınlığının şehidin varlığı gibi saygın olduğunu dile getiren İkiz, "Milletimiz bin yıllar boyu değerleriyle, inançlarıyla varlığını sürdürmüştür. Bunu sürdürürken buralara gelmek kolay olmamış. Hep birileri fedakarlıklar yapmış, canını, kanını vermiş, nice fidanlar toprağa düşmüş. Bugün de yine vatan toprağını korumak adına büyük bir mücadele veriliyor." diye konuştu.

Şehit ailelerine minnettar olduklarını vurgulayan İkiz, şunları kaydetti:

"Allah sizlere sağlık sıhhat versin. Sizin o dakikadan itibaren duruşunuza hayran kaldım. Vatana, millete evlat yetiştirmek, değerleri uğrunda gerekirse kınalı aslanlarını feda etmek budur. Metanetle, bu dünyadaki inanan insanlara yakışır bir imtihan verdiniz. Umut ediyorum ki evladımız da Peygamber Efendimize komşu olur. Allah bu vatan uğruna, bu bayrak uğruna, bu inanç ve değerlerimiz uğruna hayatını feda eden şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Gazilerimize hayırlı ve uzun ömür, şehit ailelerimize de başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Kaynak: AA