Muş Belediyesinden Vergi Uyarısı

Muş Belediyesi, 2017 Yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemelerinin son gününün 30 Kasım olduğunu hatırlattı.

Muş Belediyesinden Vergi Uyarısı
Muş Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2017 yılına ilişkin emlak vergisi ve iş yerlerine ait çevre temizlik vergisinin 2. taksit ödeme süresinin bu ayın bitiminde sona ereceği belirtilerek mükellefler uyarıldı. Açıklamada, mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için 2017 yılına ilişkin emlak vergisi ve iş yerlerine ait çevre temizlik vergisi ödemelerini zamanında yapmaları çağrısında bulunuldu.

Yılda iki dönem olarak taksitlendirilen emlak vergisi ve iş yerlerine ait çevre temizlik vergisinin ikinci taksit ödeme süresinin kasım ayı sonu itibariyle sona erdiği hatırlatılan açıklamada, "Türkiye sınırları içinde bulunan bina ve arsalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. Vergi senede iki eşit taksitte ödeniyor. Emlak vergisinin 1. taksiti mart, nisan ve mayıs aylarında ödendi. En son ödeme 30 Haziran 2017 tarihinde yapıldı. Verginin 2. taksit ödemeleri ise kasım ayı itibariyle başladı.

Çevre temizlik vergisi de, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılardan alınıyor. Meskenlerin çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılırken, iş yerlerinin vergisi de emlak vergisi gibi yılda iki eşit taksitle ödeniyor. Bu kapsamda iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye çevre temizlik vergisi ödemesi yapılması gerekiyor. Mükelleflerin mağdur olmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için vergilerini 30 Kasım 2017 günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız, vergilerini belediyemiz veznelerine nakit ve kredi kartı ile ödeyebilecekler. Aynı şekilde mükelleflerimiz, Halk Bankasına online ödeme yapabilecekleri gibi otomatik ödeme talimatı da verebilirler. Bunun yanı sıra vatandaşlarımız belediyeye gelmeden resmi web sitemizin e-belediye bölümünde de borçlarını ödeyebilirler. Belediyemize borcu bulunan vatandaşlarımızın ödemelerini ihmal etmemelerini rica ederiz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA