Merzifon'da Engellilere Akülü Araç Ve Medikal Malzeme Desteği

Merzifon Engeliler Derneği tarafından 16 engelli vatandaşa akülü araç ve medikal malzeme dağıtıldı.

Merzifon Engeliler Derneği Başkanı Keriman Topal, dernek binası önünde düzenlenen törende, engellilerin hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Engellilere medikal malzeme desteğinde Türkiye'de ilk sırada olduklarına dikkat çeken Topal, engelli vatandaşlara sahip çıkmanın hem insanlık hem de toplumsal sorumluluk olduğunu belirtti.

Her bireyin potansiyel engelli adayı olduğuna işaret eden Topal, "Derneğimiz 20 yıl önce kuruldu. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımıza binlerce akülü araç, tekerlekli sandalye gibi medikal malzeme desteğinde bulunduk. Bizler 'yaratılanı sever yaratandan ötürü' diyen bir milletin fertleriyiz. 900 üyeye ulaşan derneğimizde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz." diye konuştu.

Hayırsever vatandaşların derneğin en büyük destekçisi olduğunu vurgulayan Topal, şunları kaydetti:

"Merzifonlu hayırsever vatandaşlarımız engelli bireylerin ihtiyaçlarını yıllardır karşılıyor. Biz hiçbir yere reklam vermiyoruz. Fakat herkes buranın yolunu biliyor. Bizler de onların desteğiyle dernek üyelerimizin yüzünü güldürüyoruz. Hayatın onların önüne koyduğu engeli her birimiz bir ucundan tutarak hafifletmeye çalışıyoruz."

Kaynak: AA