MEDİKAR Hastanesi Bir İlke Daha İmza Attı

Hizmete girdiği günden buyana başta Karabük olmak üzere, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Çankırı olmak üzere çevre illere A plus kalitesinde hizmet veren bölgenin en büyük özel hastanesi olan Özel MEDİKAR Hastanesi yaptığı başarılı ameliyatlarla göz dolduruyor.

MEDİKAR Hastanesi Bir İlke Daha İmza Attı
Medikar Hastanesi yaptığı omurilik ameliyatı ile bir ilke daha imza attı. Uzun yıllardır bel ağrısı çeken 92 yaşındaki Durmuş Karaağaç isimli hastanın omurgasına, 6 adet bel omurga vidası, 2 adet bel disk protezi koyuldu. 2 saat süren ameliyat sonrası hasta aynı gün ağrısız bir şekilde yürümeye başladı.

Hastanın 1 ay önce şiddetli bel ağrısı şikâyeti ile geldiğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Atasoy, “Yaptığımız muayeneden sonra ileri derece de 2 bölgede bel kayması, 2 yerde kopmuş, omurilik kanalına baskı yapan ileri derecede bel fıtıkları, belinde osteoporoz ( kemik erimesine) bağlı çökme kırığı ve omurilik kanal daralması tespit ettik. Hastamızın yaşı nedeniyle ilk etapta 15 günlük bir ilaç tedavisi uyguladık. Rahatsızlığı geçmeyip, ağrıları daha da artması üzerine, anestezi uzmanlarımızın da onayını alıp hastamızı ameliyat yaptık.” dedi.

Omurga hastalıklarının mahkûmiyet olmadığını belirten Atasoy, “Bu yaşta bir hastaya uygulanan bu tedavi belki Türkiye’de bir ilk. Tabi şifa ilk olarak Allah’tan, tüm ameliyat ekibi olarak biz vesile olduk. Ameliyat sırasında yardımcı olan tüm ameliyathane ve anestezi ekibine teşekkür ederim. Ameliyatımız 2 saat sürdü ve aynı gün öğleden sonra korse ile hastamızı ağrısız bir şekilde yürüttük” diye konuştu.

Hiçbir ağrısı kalmadığı belirten 92 yaşındaki Durmuş Karaağaç ise, “Bel ağrılarım çoktu, çok şükür kurtuldum. Ağrısız bir şekilde yürüyorum, sadece ayaklarımda çok az bir güçsüzlük var. Oda geçecekmiş. Doktorumuzdan, herkesten Allah razı olsun. Hiç bir ağrım kalmadı,y ürürken ağrım olmuyor” dedi.

Kaynak: İHA