Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 'İsa'nın Askerleri' Hakim Karşısında

'İsa'nın Askerleri' adlı örgüt lideri Batumike ve 17 sanığın, 48 kız çocuğunu kaçırmak, şiddet ve cinsel istismar suçlamalarıyla yargılanmasına başlandı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde "İsa'nın Askerleri" adlı örgüt mensubu 18 kişi, 48 kız çocuğunu kaçırıp şiddet ve cinsel istismar uygulamak suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı.

Ülkenin doğusundaki Güney Kivu eyaletinde askeri bir mahkemede, geçen yıl haziran ayında tutuklanan eski milletvekili Frederic Batumike ile 17 sanığın ilk duruşması yapıldı.

Batumike ve liderliğini yaptığı "Jeshi Ya Yesu (İsa'nın Askerleri)" adlı örgüt, 2013-2016 yıllarında 12 yaş altındaki 48 kız çocuğunu kaçırıp cinsel istismar uygulamak, insanlığa karşı suç işlemek ve yasa dışı faaliyetlerde bulunmakla suçlanıyor.

Duruşmanın haftalar sürmesi bekleniyor.

Mağdurların avukatlarından Charles Cichora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batumike ve beraberindekilerin birçok kişinin ölümüne sebep olmak, cinsel istismar, yasa dışı silah bulundurmak ve devlete karşı isyan etmek suçlarından yargılandığını ifade etti.

Güney Kivu Ulusal Meclisi tarafından dokunulmazlığı geçen yıl kaldırılan Batumike, Mart 2016'da bir insan hakları savunucusunu öldürmekle de suçlanıyor.
Kaynak: AA