İstanbul'da Ve Adana'da DEAŞ Operasyonu Açıklaması 93 Gözaltı

Terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlar İstanbul’da 82, Adana’da 11 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da Ve Adana'da DEAŞ Operasyonu Açıklaması 93 Gözaltı
İHA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi koordinesinde, terör örgütü DEAŞ’a yönelik bu sabaha karşı operasyon düzenlendi.

Merkez ilçeler ile Bağcılar, Beykoz, Fatih, Küçükçekmece, Pendik, Sancaktepe ve Şişli’de 14 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Suriye ve Irak gibi çatışmalı bölgelere gitmek üzere talimat beklediği ileri sürülen tamamı "yabancı terörist savaşçı" 82 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerince düzenlenen baskınlarda DEAŞ zanlıların adreslerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu.

ADANA’DA DA 11 GÖZALTI

Adana’da DEAŞ’a yönelik gerçekleştirilen operasyondaysa 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü DEAŞ’a yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi.

Söz konusu şahısların evlerine Özel Harekat timleri koçbaşlarıyla kapıları kırarak içeri girdi. Evlerde yapılan aramalarda 48 karton kaçak sigara , 1 adet pompalı tüfek ve dijital malzeme ele geçirildi.

Operasyonda Suriye uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

(Süleyman Cenk İdaye-Sadık Kahraman/İHA)
Kaynak: İHA