HKÜ'de Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi

Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) Atatürk’ün vefatının 79. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

HKÜ'de Atatürk'ü Anma Töreni Düzenlendi
Tören için hazırlıklar sabahın erken saatlerinde başladı.

HKÜ akademik, idari personeli ve öğrenciler tören için Rektörlük önündeki tören alana geldi. Çok sayıda personelin katıldığı törene yoğun ilgi oldu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Edibe Sözen’in, tören alanına gelişiyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anıldı ve tören başladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 79. yıl dönümü için yapılan törende Rektör Yardımcısı Sözen, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının ardından Sözen’in, konuşmalarıyla tören son buldu.

“Yeni toplumun oluşumunda çok emek sarf etti”

Törende konuşan Sözen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet kurulurken yeni bir devlet, yeni bir kültür oluşturulurken özellikle üniversite konularına da ziyadesiyle önem vermiştir. Kültür konusunda sosyolog Ziya Gökalp’ten ilham alan Ulu Önder, yeni toplumun oluşumunda çok emek sarf etti. 10. Yıl nutkunda özellikle bir ülkenin refah seviyesine ulaşması ve kültürün muasır medeniyetler seviyesine ulaşması onun en önemli hedeflerinden biriydi. Atatürk, 1933 yılında dördüncü dönem üçüncü yasama yılı meclisinde yapmış olduğu bir konuşmada, Türkiye’de çok az sayıda olan üniversiteler konusuna çok önem vermiş ve üniversitelerin asla ihmal edilemeyecek ve yarım yamalak tedbirlerle kurumsallaşamayacak kurumlar olduğunu belirtmişti ve bu yolda da yeni reformların başlatılmasını dile getirmişti" diye konuştu.

Kaynak: İHA