Cilt Gençleştirmede Kimyasal Peeling Yerine Karbon Peeling

Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, kimyasal peeling yöntemine göre en iyi alternatif olan karbon peeling ile leke tedavisi, gözenek küçültme, cilt sıkılaştırma, cilt gençleştirme gibi yenileyici işlemlerde kalıcı sonuç alınabildiğini söyledi.

Cilt Gençleştirmede Kimyasal Peeling Yerine Karbon Peeling
Lazer teknolojisi ile tedaviye ismini veren karbon sıvısı beraberinde gerçekleştirilen karbon peeling hakkında bilgi veren Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, uygulamanın kimyasal bir yönü olmadığını vurgulayarak, “Bildiğimiz toz karbonu toz haline getirip hastanın yüzüne uyguluyoruz. Peeling kısmını da Q-switched lazerle yapıyoruz. Uyguladığımız karbon bu uygulamada lazeri tutuyor. Cilt üzerinde olduğu için tutulum sadece cilt üzerinde kalıyor. Cilt altına lazer ışını dövme silme işleminde olduğu gibi ulaşmıyor. Karbon tarafından tutulan lazer, cilt altına doğru yayılan ısı enerjisi ortaya çıkartıyor. Bu ısı enerjisi de bizim işlemden beklentilerimizi karşılıyor. Gözeneklerde sıkılaşma, cilt kalitesindeki artış ve renk düzensizliklerini azaltıp daha homojen daha parlak bir cilt yakalıyoruz. Aynı zamanda bir miktarda renk veren hücreler tarafından da tutularak, onların dağılmasını ve lekelerin de hafif miktar açılmasını sağlıyor. Bu işlemden sonra hastada daha aydınlık, daha parlak ve daha sağlıklı görünen bir cilt elde ediyoruz” diye konuştu.



“Gözeneklerin sıkılaşması kalıcı oluyor”

Karbon peeling ile 5-10 seans aralığında istenilen kalıcı sonucun alındığını ifade eden Özel Derim Dermatoloji Dal Merkezi’nde görev yapan Dermatolog Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, “Uygulamanın bir artısı cilt üzerinde bulunan ayva tüyü ya da kalın tüylerin beyazlamasını sağlayarak aydınlanmanın daha da artmasına katkı sağlıyor. Bu devam eden uygulamalarla yani bir 5-10 seans sonrası istediğimiz o net görüntüyü elde ediyoruz. Bu birkaç yıl cilt üzerinde kalıcılığını koruyor. Aydınlanmış parlak cilt görünümü uzun süre devam ediyor. Eğer gözeneklerde bir sıkılaşma sağlarsak bu artık kalıcı oluyor. Tekrar genişlemesini beklemiyoruz” dedi.



2-3 hafta arayla uygulanıyor

Karbon peelinge talebin oldukça yüksek olduğunu belirten Dr. Kocabaş, uygulama sonrası günlük yaşantıya hemen devam edilebildiğini ifade etti.

Uygulamanın en büyük artısının hastayı günlük hayattan koparmaması olduğunun altını çizen Dr. Engin Kocabaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herhangi bir cilt altına iğne, cihaz gibi uygulama yapılmıyor. Hasta işlemden sonra günlük hayatına kanama, kızarıklık olmadığı için devam edebilir. Karbon peeling uygulaması 2-3 hafta arayla uyguladığımız bir uygulama. Bu uygulamalarda hedeflediğimiz etkiye ulaştıktan sonra sonlandırıyoruz. Talep çok fazla çünkü en büyük avantajı günlük hayattan alıkoymaması ve işlemin 10 dakika kadar sürmesi. Buradan çıkınca hastalar yaşantılarına iş hayatlarına devam ediyorlar. Sadece güneş koruması istiyoruz.”
Kaynak: İHA