CHP Hatay Milletvekili Dudu Açıklaması

'Ülkemizde Atatürk sevgisi giderek büyükmekte, artmaktadır'.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Atatürk sevgisinin giderek büyüdüğünü ve arttığını söyledi.

Dudu, Hatay'dan gelen Antakya Bisiklet Derneği üyesi 9 bisikletçiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Hatay meselesinin Mustafa Kemal Atatürk için çok önemli olduğunu ifade etti.

Atatürk'ün "Hatay benim şahsi meselemdir" diyerek kendisi için ne kadar önemli olduğunu söylediğini anımsatan Dudu, "Atatürk, Fransızlara karşı hasta yatağından kalktı Adana'ya geldi ve Adana'da askeri resmi geçite katıldı. Bir anlamda gövde gösterisi yaptı. Bunun sonucunda da 12 Eylül 1938'de Hatay Cumhuriyeti ilan edildi. 1939'da da Hatay, Türkiye Cumhuriyetine ilhak etti." dedi.

Hatay'ın Atatürk'e olan sevgisinin bir başka olduğunu belirten Dudu, bisikletçilerin bu sevgi ve saygıyı ifade etmek için Hatay'dan 5 günde Ankara'ya geldiklerini söyledi. Dudu, şunları kaydetti:

"Son yıllarda yapılan bütün haksızlıklara, isminin eğitim müfredatlarından çıkarılma çabalarına, ulusal bayramları etkisizleştirme çabalarına, Atatürk'e çeşitli vesilelerle yapılan hakaretlere rağmen, ülkemizde Atatürk sevgisi giderek büyükmekte, artmaktadır.

Bugün yüzbinlerce kişi Anıtkabir'de, Dolmabahçe'de Atatürk'e koştu ve O'na olan sevgilerini bütün dünyaya haykırdılar. Hatta birilerinin geç de olsa Atatürk'ün değerini anlamaya başladıklarını, eğer samimilerse, bugün görüyor olmak, bize ayrıca memnuniyet veriyor. Umarım ki bu duygu ve düşünceleri sonsuz kadar devam eder."

Kaynak: AA