BTK Başkanı Sayan, Ericsson'un Ar-Ge Merkezi'ni Ziyaret Etti

Sayan, teknoloji şirketi Ericsson’un ArGe Merkezi'ni ziyaret ederek Türkiye’de yapılan proje ve yatırımlara ek olarak şirketin ürünlerinin ArGe çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan'ın, teknoloji şirketi Ericsson’un Ar-Ge Merkezi'ni ziyaret ederek Türkiye’de yapılan proje ve yatırımlara ek olarak şirketin 30’dan fazla ülkeye ihraç ettiği ürünlerin Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldığı bildirildi.

BTK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ericsson yetkilileri Sayan'a Türkiye’de yapılan yatırımlar, projeler ve Ar-Ge çalışmalarını anlattı. Ericsson ekosisteminde yer alan firmalar da Sayan'a şirketle yapılan ulusal ve uluslararası seviyelerdeki iş birlikleri ve projeleri hakkında bilgi sundu.

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Sayan, Ericsson'un yerli ve milli üretim ekosisteminin geliştirilmesinde daha fazla inisiyatif alarak aktif rol üstlenmesini son derece önemli gördüklerini ifade ederek, bazı konularda yerli üreticilerle iş birliği yaparak, Türkiye'deki genç beyinlerin yeteneklerinden daha fazla yararlanması ve Ar-Ge merkezinde olduğu gibi Ür-Ge merkezlerini de geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Ericsson tarafından KOBİ’lere eğitim verildiğine dikkati çeken Sayan, "Eğitimler, KOBİ'lerimizin teknik kabiliyetlerinin geliştirilmesi açısından çok kıymetli. Bu eğitimlerin hedef kitlesinin ve kapsamının geliştirilerek devam etmesi, yerlilik ve millilik çalışmalarımıza da katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA