Başkentte 'Kurtuluş Savaşı Parkı' Açıldı

Çankaya Belediyesince bağımsızlık mücadelesinin yeni nesillere anlatılması amacıyla yapılan Kurtuluş Savaşı Parkı açıldı yapıldı.

Çankaya Belediyesince bağımsızlık mücadelesinin yeni nesillere anlatılması amacıyla yapılan Kurtuluş Savaşı Parkı açıldı.

Çayyolu Mahallesi'nde yaptırılan parkın açılışında konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Atatürk'ün 79 yıl geçmiş olmasına rağmen kalplerde yaşamaya devam ettiğini söyledi. Taşdelen, "Çünkü onun düşüncelerini ve devrimlerini yaşatan milyonlarca Mustafa Kemal var." dedi.

Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözünü anımsatan Taşdelen, Atatürk'ün her söylediğinin doğru çıktığını, Cumhuriyeti kimsenin yıkamayacağını ve sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.

Taşdelen, "Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmaya hiç kimsenin gücü yetmez, hiç kimsenin gücü toplu iğne başı kadar zedelemeye yetmez." diye konuştu.

Tarihini bilmeyen toplumların ileri gitmesinin mümkün olmadığını dile getiren Taşdelen, şunları söyledi:

"Hiç kimse bağımsızlığımızı bize lütfetmedi, hiç kimse bağımsızlığımızı bize altın tepsi içinde vermedi. Biz hiç kimsenin önünde boyun eğmedik. Herkesin karşısında dimdik durduk ve kanımızla, canımızla, Kurtuluş Savaşımızla bu halk, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde bağımsızlığını söke söke aldı."

Sadece lafla Atatürk'e sahip çıkılamayacağını belirten Taşdelen, Atatürk'e layık olmak ve onun izinden gitmek için çok çalışmak gerektiğini kaydetti.

Parkın açılışına CHP il, ilçe başkanları, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

- "Kurtuluş Savaşı Parkı"

Kurtuluş Savaşı Parkı'nda, bağımsızlık mücadelesini anlatan rölyefler ve Atatürk'ün heykeli bulunuyor.

Toplam alanı 4 bin 144 metrekare olan park, 2 bin 108 metrekare yeşil alana sahip. Yaklaşık 2 bin bitki ve çiçekle süslenecek Kurtuluş Savaşı Parkı, oturma birimleri, aydınlatma elemanlarının yanı sıra çocuk oyun alanı ve koşu yolu ile donatılacak.
Kaynak: AA