Başkan Mehmet Kocadon 10 Kasım'da Ata'nın Huzurunda

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılında Ankara’ya giderek 10 Kasım’da Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret etti.

Başkan Mehmet Kocadon 10 Kasım'da Ata'nın Huzurunda
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yılında da Anıtkabir’de, Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etti. Belediye meclis üyeleriyle birlikte yaptığı ziyarette Başkan Kocadon, Ata’nın huzuruna çıkarak, düzenlenen anma töreni ve etkinliklere katıldı.

2014 yılından bu yana aralıksız olarak Ankara’daki 10 Kasım törenlerine katıldığını belirten Başkan Kocadon, günün anlam ve önemini ifade ettiği duygu ve düşüncelerinde ise “Bugün, Kurtuluş Savaşı’nın önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yılında büyük bir özlem, saygı, şükran ve minnet duygularıyla anmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Sevgisi kalbimizi, fikirleri aklımızı ve tüm benliğimizi kaplayarak bizimle birlikte ebediyen yaşayacak olan Büyük Önderimiz, medeniyete giden yolda, biz Cumhuriyet’in çocuklarına ışık olmayı sürdürmektedir" dedi.

Başkan Kocadon Mesajının devamında "Silinmez izler bıraktığı vatan topraklarımızın her bir karesinde, O’nun ektiği fikir tohumlarının sevgiyle yeşerdiğini görmek; çocuğu, genci, yaşlısı demeden Atatürk’ün izinden yürüyen milyonların varlığını hissetmek, en büyük gurur kaynağımızdır. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet yolunda yürüyen nesiller olarak bizler, geleceğe de bu mirası bırakmak için var gücümüzle mücadelemizi sürdürmeliyiz. Bunu da Ata’mızın aziz hatıralarına sahip çıkarak, onun değerli fikirlerini yaşatarak ancak başarabiliriz. Yüce önderimizin fikirlerini aklımızdan hiç çıkarmayarak, her birimiz tüm dünyaya örnek bireyler olarak bilimin ve aydınlığın birer ışığı olmalıyız. Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle anıyor, aziz hatırasının önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA