Atak Robot Kocaeli Bilişim Fuarı'nda

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Türkiye’nin endüstriyel robot markası olmaya aday ATAK Robot Made in Gebze logosuyla görücüye çıkıyor

Atak Robot Kocaeli Bilişim Fuarı'nda
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği Kocaeli Bilişim Fuarı, Türkiye’nin endüstriyel robotu ATAK Robot’a ev sahipliği yapacak. Kocaelili bilişim firmalarının da yer aldığı fuarda Made in Gebze logolu endüstriyel robot olan ATAK Robot’un çok ilgi çekmesi bekleniyor.

Kocaeli Bilişim Fuarı, 23-26 Kasım 2017 tarihleri arasında Uluslararası Fuar Merkezi’nde nyapılacak. Ana teması ‘’Sanal ve Artırılmış Gerçeklik’’ olarak belirlenen fuarda; ilkokul çağından üniversiteye uzanan genç kuşağa ulaşmak, bilişim öğretmenlerinin ufkunu genişletmek ve sektörün önde gelen firmalarını Kocaeli’yle tanıştırmak amaçlanıyor. Fuar kapsamında; sanal ve artırılmış gerçeklik, bilişim, yazılım, 3D, simülasyon, sanal gerçeklik, yeni nesil eğitim setleri, robotik, maker, akıllı ev teknolojileri, akıllı şehirler, GSM sektörü, endüstri 4.0, interaktif eğitim yazılımları, yapay zeka alanlarında Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe teknolojinin geldiği son nokta belirlenecek. Ayrıca özellikle savunma alanındaki milli kurumlarımızın katılımıyla bilişimde ülkemizin geldiği düzey gözler önüne serilecek.

Kocaeli Bilişim Fuarı’nda Kocaelili bilişim firmaları da yerini alıyor. Gebze’de faaliyet gösteren bir sanayi firması, 2 yıllık yoğun bir çalışmanın ardından geliştirdiği endüstriyel kol tipi robot olarak adlandırılan ve otomotiv sanayiinde yoğun olarak kullanılan Atak Robot’u fuarda sergileyecek. Bu özelliklere sahip Türkiye’deki ilk robot olan Atak, farklı ihtiyaçlara entegre edilebilecek yapıda, bugüne kadarki örneklerini bir adım ileri taşıma iddiasında. Tüm endüstriyel robot çeşit ve kapasiteleriyle tamamlanarak küresel bir robot markası olma iddiasıyla yola çıkan Atak Robot’un en önemli özelliklerinden biri ise üzerinde Made in Gebze logosunu taşıması.
Kaynak: İHA