Altınözü'nün Zeytinyağı Tescil Yolunda

Kendine has aroması ve kalitesiyle ön plana çıkan Hatay'ın Altınözü ilçesinde üretilen zeytinyağının coğrafi işaret olarak tescillenmesi için çalışma başlatıldı MKÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Yakan: 'Projemizde bilimsel araştırmalar yapmak için Altınözü’nün çeşitli bölgelerinde haftada bir örnek numuneler alınarak, kısa zamanda MKÜ ve Aydın Ticaret Borsası laboratuvarlarında teste tabi tutulacak, sonuçta elde edilen raporla birlikte Türk Patent Enstitüsüne başvurumuzu yapacağız'

Kendi has aroması ve kalitesiyle adından söz ettiren Hatay'ın Altınözü ilçesinde üretilen zeytinyağının coğrafi işaret olarak tescillenmesi için çalışma başlatıldı.

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri, Altınözü Kaymakamlığı, Altınözü Belediyesi, Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Antakya Ticaret Borsası, Altınözü Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla 15 Temmuz Milli İrade Parkı Toplantı Salonunda, "Altınözü Zeytinyağlarına Coğrafi İşaret Kazandırma Projesi" hakkında bilgilendirme yaptı.

MKÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Akın Yakan toplantıda, hazırlanan projeyle Altınözü zeytinyağlarına coğrafi işaret kazandırılacağını söyledi.

Altınözü zeytinyağının tescillenmesinin Hatay'da üretilen zeytinyağlarının pazarlanma gücüne katkı sağlanacağını belirten Yakan, şöyle devam etti:

"Böylece coğrafi işaret tescili, Altınözü ekonomisini olumlu yönde etkileyecektir. Teknoloji transfer ofisi olarak hazırladığımız proje doğrultusunda, Altınözü zeytinyağının coğrafi işaret kazanması ve markalaşması için çalışmalarımızı başlattık. Burada bulunan tüm paydaşlarla beraber soruna sahip çıkılarak, çözüleceğine inanıyorum. Projemizde bilimsel araştırmalar yapmak için Altınözü’nün çeşitli bölgelerinde haftada bir örnek numuneler alınarak, kısa zamanda MKÜ ve Aydın Ticaret Borsası laboratuvarlarında teste tabi tutulacak, sonuçta elde edilen raporla birlikte Türk Patent Enstitüsüne başvurumuzu yapacağız."

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ise ilçenin zeytinde 120 milyon liralık ekonomiye sahip olduğunu paylaştı.

Zeytin sektörünün büyümesi için ellerinden gelen her türlü çalışmada üreticinin de tüccarın da yanında olduklarını dile getiren Uygur, "Coğrafi işaret bizim için önemlidir. Altınözü zeytinine bu hakkını gecikmiş olsa da kazandırmak istiyoruz." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA