Adıyaman'da 10 Kasım Anma Etkinlikleri

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 79. yılında tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da törenlerle anıldı.

Adıyaman'da 10 Kasım Anma Etkinlikleri
10 Kasım Atatürk’ü anma programı, çelenklerin anıta sunulması, 2 dakikalık Saygı Duruşu, sirenlerin çalması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Adıyaman Hükümet Konağı önündeki çelenk töreni sonrası 10 Kasım Atatürk’ü anma programı, Adıyaman Üniversitesinde Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesi ve oratoryom ile devam etti.

Adıyaman Üniversitesindeki programda Adıyaman Üniversitesi İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nevzat Artuç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Askeri Dehası” adlı bir konuşma yaparken, Yardımcı Doçent Doktor Metin Kopar ise, “Atatürk’ün Ekonomi Politikası” ve Yardımcı Doçent Doktor Selahaddin Gök ise “Atatürk ve Eğitim” konulu birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Konservatuar öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryomun sunumu yapılarak, Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Program sonunda Vali Nurullah Naci Kalkancı, 10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında birer konuşma yapan Adıyaman Üniversitesi hocaları adına dikilecek fidanların sertifikasını verdi.

Törene Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, Siyasi Parti Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Askeri Erkan, Şehit Aileleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA