85 Yaşındaki Emine Teyze De Dolmabahçe Sarayı'na Koştu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu ölüm yıl dönümünde Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında düzenlenen törenle anıldı. Ellerinde çiçeklerle Ata’yı anmaya gelen 85 yaşındaki Emine Benlioğlu, “Evde bir bardak kaldıramam ama buralara geliyorum, ben Atatürk çocuğuyum” dedi.

85 Yaşındaki Emine Teyze De Dolmabahçe Sarayı'na Koştu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu ölüm yıl dönümünde hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında düzenlenen törenle anıldı. Genç yaşlı çok sayıda vatandaş saraya girebilmek için uzun kuyruklar oluştururken, yürümekte güçlük çeken 85 yaşındaki Emine Benlioğlu da ellerinde çiçeklerle Ata’yı anmaya geldi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de, saat 09.05’te hayata gözlerini yumduğu yatağının iki yanında polis memurları da saygı nöbeti tuttu. Saatlerin tam 09.05’i gösterdiği anda ise polis memurları da duygusal anlar yaşadı. Vatandaşlar Ulu Önderin yatağına karanfiller bırakırken küçük bir öğrenci kendisinin çizdiği Türk bayrağı resmini Ata’nın odasına bıraktı. Sarayda saatler 09.05’e dururken, Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği yatağın üzerine karanfillerle doldu taştı.

“Evde bir bardak kaldıramam ama buralara geliyorum”

İlerleyen yaşına rağmen her sene Atatürk’ü anma etkinliklerine katıldığını ve Ulu Önderi çok sevdiğini dile getiren Emine Benlioğlu, “Ziyarete geldim her sene gelirim, 85 yaşındayım. Evde bir bardak kaldıramam ama buralara geliyorum, Atatürk çocuğuyum ben. Asker ne yiyorsa o da onu yiyordu benim dedem şahit. Ümraniye’den geldim 7’den beri yoldayım” ifadelerini kullandı.

Dolmabahçe Sarayı’nı ziyarete kendi yaptığı Türk bayraklı resimle gelen küçük çocuk, “Yaptığım bayrağı Atatürk’e getirdim. Buraya bırakacağım, Atatürk’ü seviyorum” dedi.

Kaynak: İHA