19. Balkan Tekvando Şampiyonası Başladı

Edirne'de düzenlenen şampiyona 3 gün sürecek Organizasyonda yaklaşık 600 sporcu mücadele edecek.

Balkan Tekvando Birliğince (BTU) Türkiye Tekvando Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 19. Balkan Tekvando Şampiyonası, Edirne'de başladı.

Trakya Üniversitesi (TÜ) 75. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen ve 3 gün sürecek şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Romanya ve Sırbistan'dan 600'e yakın sporcu yarışacak.

Şampiyonanın ilk gününde ringe çıkan sporcular 'poomsae' kategorisinde hünerlerini sergiledi.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkan Vekili Oktay Duymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenlenen şampiyonanın tekvando camiası için çok faydalı olduğunu söyledi.

Balkan ülkelerinden gelen yüzlerce sporcunun şampiyonada buluştuğunu belirten Duymaz, "Türkiye Tekvando Federasyonu olarak 19'uncusunu düzenlediğimiz Balkan Şampiyonası için serhat şehrimiz Edirne'deyiz. Şampiyonaya 8 ülkeden yaklaşık olarak 600 sporcu katılıyor. Şampiyonanın çok faydalı ve verimli geçmesini ümit ediyoruz. Güzel bir ortamda şampiyonamız başladı. Şampiyonanın düzenlenmesinde başta Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle salonu dolduran Edirneli sporseverlere ayrıca şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin tekvando alanında son yıllarda önemli başarılar elde ettiğini de vurgulayan Duymaz, şöyle devam etti:

"Dünya çapında çok kıymetli ve başarılı bir federasyonuz. Birçok büyük organizasyonu ülkemizde düzenliyoruz. Tekvando da başarılarımız artarak sürüyor. Ülke olarak 2017 yılında da büyük başarılara imza attık. Büyükler Dünya Şampiyonası'nda takım halinde dünya ikincisi, Avrupa Şampiyonası'nda da Avrupa ikincisi olduk. Bu başarılarımız devam ediyor. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bu başarılarımızı katlayarak devam ettireceğiz. Çok güçlü bir federasyonuz. Tabii burada en büyük katkıyı devletimizden alıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız ve Gençlik ve Spor Müdürümüzün bize sağladığı katkılarla bu başarıları devam ettirmek arzusu ve niyetindeyiz."

Şampiyona, pazar günü sona erecek.
Kaynak: AA