10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleştirildi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 79. yılında Bülent Ecevit Üniversitesi’nde törenle anıldı.

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Töreni Gerçekleştirildi
Törene, BEÜ Rektör Yardımcıları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Atatürk mozolesine çelenk bırakılmasının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Açık alanda yapılan törenin ardından Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde Atatürk’ün hayatından kesitlere yer veren bir sinevizyon gösterisi izlendi. Gösterinin ardından, Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülden Ekmen tarafından “Arkeoloji ve Atatürk” konulu konferans verildi.

Atatürk’ün Türk tarihine verdiği önem ve arkeolojinin Türkiye’deki gelişimine sunduğu değerli katkıları özetleyen konferans, akademik ve idari personel ve öğrencilerimiz tarafından ilgiyle izlendi.

Konferanstan sonra bir konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar “Milli mücadelenin lideri Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümünde Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi olarak onu şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz. Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman ulusumuzla birlikte yepyeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine taşımak bizlerin yoğun çaba ve çalışmaları ile olacaktır. Ebediyete irtihalinin 79. Yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA