Sivas'taki FETÖ/PDY Davası

'Silahlı terör örgütüne üye olma', 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği', 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık' ve 'usulsüz işsizlik maaşı alma' suçlamasıyla haklarında dava açılan 10'u eski öğretmen 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 10'u eski öğretmen 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "usulsüz işsizlik maaşı alma" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar A.T, E.K, F.A.K, K.Ö. ve T.S. ile tutuksuz sanıklar A.Ö, A.Y, F.Ö, F.H, S.K, R.T, O.A. ve S.C. ile avukatları hazır bulundu. Erzurum E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan S.A. ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından söz alan tutuklu sanık A.T. hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. A.T, tahliyesine ve beraatine karar verilmesini talep etti.

Tutuklu sanıklardan E.K. ise 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain darbe girişimini ve terör örgütünü lanetlediğini belirtti. Hayatı boyunca eline silah almadığını savunan E.K, "Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürür düsturu ile hareket eden birisi olarak bir kişiye dahi zarar vermiş bir insan değilim. Bu örgütün kirli yüzü ortaya çıkana kadar biz bu örgütü dini bir cemaat olarak biliyorduk ve kurumlarında çalışmakta bir sakınca görmedik. Zaten çalıştığımız kurum da devletin gözetiminde resmi bir kurumdu. Bu işleri çevirenlerin ele başları yurt dışına kaçtı, bizim gibi masum insanlar yargılanıyor. Devletin şefkat elini bize uzatmasını istiyor ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan F.A.K. ise ByLock analiz raporlarında aleyhine olan delilleri kabul etmediğini söyledi. Usulsüz aldığı iddia edilen işsizlik maaşının taksitlerini ödemek için müracaatta bulunduğunu anlatan F.A.K, "ByLock çıkan hat özürlü kardeşimin adına çıkardığımız ve ücretsiz görüşme yaptığımız bir hattı. Eşim hattı gündüzleri okula götürür, okulda kullanırdı. Akşamları ise evde kullanıyorduk. Hat ücretsiz olduğu için tüm ev halkı görüşmelerini o hat üzerinden yapıyordu. Analiz raporunda aleyhime olan hususları kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

Tutuklu sanık T.S. de Bank Asya hesabından üniversite öğrencisi olan çocuğunun harç parasını ödediğini öne sürdü. Bu bankaya ait kredi kartından çocuğunun belirli aralıklarla harçlık çektiğini iddia eden T.S, terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediğini belirterek, tahliyesini istedi.

S.A. ise SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada, yaşlı anne ve babası olduğunu, parasızlıktan avukat tutamadığını söyledi. Aldığı işsizlik maaşını tahliye edilmesi durumunda çalışarak ödeyeceğini belirten S.A, tahliyesini istedi.

Tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek, bazı tanıkların dinlenilmesi, ByLock raporlarının istenilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 22 Aralık'a erteledi.
Kaynak: AA