SASKİ Eğitimleri Sorumluluk Bilincini Artırıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından öğrencilerde suya ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri devam ediyor.

SASKİ Eğitimleri Sorumluluk Bilincini Artırıyor
Öğrencilere eğitim kapsamında hazırlanan animasyonlar aracılığıyla suyun önemi ve kullanımı, atıksular, bunların dönüşümü ile su kaynaklarının korunması konularında bilgiler verildi.

Eğitim sonunda öğrencilerin her birine SASKİ tarafından hazırlanan eğitim çantaları hediye edildi. Gerçekleştirilen eğitim ile ilgili düşüncelerini paylaşan Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ömer Hacıoğlu, “Sunulan eğitimin öğrencilerimize çok şeyler kattığını düşünüyorum. Güzel bir eğitim oldu. Eğitime katılan öğrencilerin Su Müfettişi olarak ilan edilmesi çocuklarda sorumluluk bilinci oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu yaş grubundaki çocuklar bu tür şeyleri çok önemser. Hem kendilerini hem de ailelerini denetleyeceklerini düşünüyorum. Bu eğitimden sonra suya karşı daha bilinçli olacaklardır. Eğitim için SASKİ’ye çok teşekkür ediyoruz. Bu tarz eğitimlerin devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

Adapazarı İmam Hatip Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Nagihan Deligöz ise, “Eğitimin öğrencilerimizin üzerinde çok büyük bir etki bıraktığı kanaatindeyim. Bundan sonra öğrencilerin su tasarrufu ve su kullanımı konusunda daha bilinçli hareket edeceklerine eminim. SASKİ tarafından hazırlanan ve öğrencilere hediye edilen eğitim çantalarının da bilinçli su kullanımı konusunda öğrencileri teşvik eden bir etken olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA