Salihli, Kula Ve Selendi'deki Öğrenciler Üşümeyecek

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Salihli, Kula ve Selendi’deki ilk ve ortaokul öğrencilerine 1500 mont dağıtacak. Salihli’nin yanı sıra Kula ve Selendi’deki okullara da gönderilecek olan montlar, odada düzenlenen bir törenle Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu’na teslim edildi.

Salihli, Kula Ve Selendi'deki Öğrenciler Üşümeyecek
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin bulunduğu Salihli’nin yanı sıra Kula ve Selendi’deki öğrencileri sevindirecek. Ortaokullardaki ihtiyaç sahibi öğrencilere toplam 1500 kışlık mont yardımı yapma kararı alan Salihli TSO Yönetim Kurulu, temin ettiği montları Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu’nun da katıldığı törenle teslim etti.

Salihli TSO’nun üyelerine hizmetin yanı sıra en önemli ikinci hizmet konusunun eğitim alanına yönelik olarak gerçekleştiğini belirten Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, 1500 montun 1000 adedinin Salihli, 300 adedinin Kula ve 200 adedinin de Selendi’de dağıtılacağını açıkladı.

İlçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan ihtiyaç listesine göre dağıtımın planlandığını ve TSO Kadınlar Birliği tarafından bizzat gidilip okul aile birliklerine veya müdürlere teslim edileceğini kaydeden Yüksel şu bilgileri verdi:

Salihli TSO olarak, çatı örgütümüz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte her yıl üyelerimize gıda yardımı ve eğitim yılı başında da okul çocuklarına giyecek yardımı yapıyoruz. Bu yıl 1500 adet çok farklı renklerde kalın mont yardımı yapmayı seçtik. Bunları ilçe milli eğitim müdürlüklerinin hazırladığı ihtiyaç listesine göre dağıtıyoruz. Bu yıl Salihli’de 28 okul belirlendi. Kula ve Selendi’de de ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenecek listelere göre hareket edilecek. Kadınlar Birliği yönetimi, belirlenen sayıdaki montu okullara odamızın minibüsü ile götürüp okul aile birliklerine veya müdürlere bizzat teslim edecek. Kadınlar Birliği’ne bu özverili çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyorum.”

Salihli TSO’nun eğitim alanındaki yardımlarını takdirle karşıladığını belirten Kaymakam Çelenkoğlu, sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaç duyulan alanlardaki bu tür desteklerinin çok önemli olduğunu kaydederek, Salihli TSO yönetimine ve Salihli TSO Kadınlar Birliği’ne teşekkür etti.

Salihli TSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Çelenkoğlu ve Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek’in yanı sıra, Meclis Başkanı Süleyman Oral, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Salihli TSO Kadınlar Birliği yönetimi de katıldı.

Kaynak: İHA